Deler ut én million til vel og grendelag

JULENISSER: Leder og nestleder i utvalg for oppvekst og kultur, Camilla Hille (V) og Kristian Kallevik (MDG).

JULENISSER: Leder og nestleder i utvalg for oppvekst og kultur, Camilla Hille (V) og Kristian Kallevik (MDG). Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Ski kommune gikk med overskudd. Det ville politikerne dele med befolkningen. 36 vel og grendelag har søkt om støtte.

DEL

SKI: Et solid driftsoverskudd i kommunen, ga politikerne i Ski en mulighet til å være julenisse på forskudd. Nå blir en million kroner fordelt på gode formål.

Det meste av kommunens overskudd ble satt i fond, men de folkevalgte ønsket at en del av pengene skal komme fellesskapet til gode på en litt annerledes måte. Markedsføringen av det kommunen har valgt å kalle «nabolagsmillionen», og som skal være et tilskudd til nærmiljøtiltak, har foregått på nettet og gjennom Østlandets Blad.

Overveldende respons

– Responsen har vært overveldende. 36 søknader har kommet inn. Vi ba administrasjonen om å lage en prioritert innstilling. Kriteriene for å få penger har vært at det skal gå til barn, eldre eller til mennesker med nedsatt funksjonsevne, sier leder av utvalg for oppvekst og kultur, Camilla Hille (V).

Søknadsfristen gikk ut 1. september. I tirsdagens utvalgsmøte skal det vedtas hvem som får pengene.

Ser man på søkerlisten og administrasjonens forslag, er det for det meste vel og grendelag, som får tildelt ekstra ressurser. Det meste av pengene vil gå til oppgradering av lekeplasser og fotballbaner i kommunen.

Søkt om Tarzanbane

– Dette er første gang vi gjennomfører en slik utdeling av overskuddet i kommunen. Jeg ser på dette som en positiv investering i sosial kapital og en billig form for folkehelse, sier Hille.

Av noen av de innsendte forslagene, finner vi Ski IL fotball. De søkte om 90.000 kroner til å sette opp pergola med tak, grill, piknikbenker og en vennebenk. Rådmannen foreslår at de tildeles 50.000 kroner. Kringsjå- og Sagstuveien grendelag søkte om 100.000 til henholdsvis lekeplass og frisbeegolf. Rådmannen mener de fortjener 45.000 kroner hver. Vevelstadskogen boligsameie her søkt om midler til ny Tarzanbane baboon og bordtennisbord. Rådmannen anbefaler at de tildeles 40.000 kroner.

Ikke alle som ønsket tilskudd fikk dette. Blant annet søknaden fra Tårnlauget i Kråkstad er også satt til null kroner, da tiltaket krever behandling etter markaforskriften.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken