Nærmer seg 20 grader i Follo i påskehelga

FINT UANSETT: Enten man blir hjemme, drar til fjells eller tilbringer påsken ved fjorden eller i byen, er det gode muligheter for å kose seg utendørs denne påsken..

FINT UANSETT: Enten man blir hjemme, drar til fjells eller tilbringer påsken ved fjorden eller i byen, er det gode muligheter for å kose seg utendørs denne påsken.. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det kommer ikke til å skorte på hverken varme eller sol de neste dagene. – Husk solkrem og solbriller, oppfordrer statsmeteorologen. Hvor vil du helst være i påsken? Delta i avstemmingen nederst i saken!

DEL

FOLLO: Påskeuka er godt igang, og mye tyder på at godværet som har preget den første delen av påsken vil holde seg gjennom resten av ferien.

– Det blir mye av det samme, men med litt stigende temperaturer midt på dagen, sier statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl ved Meteorologisk institutt som frister med dagtemperaturer over 15 grader - og kanskje opp mot 20 grader i Follo.

– Jeg tror ikke vi kommer helt opp på 20 grader, men det blir i nærheten, sier han.

LES OGSÅ: Trapper opp skogbrannberedskapen – trekker tilbake tillatelser

Lyst

I tillegg blir dagene lyse.

– Fra torsdag til lørdag blir det mye pent vær og rolige vindforhold. Hvis det kommer skyer, blir det høyt og tynt. Så det blir lyst uansett.

Det kan imidlertid fortsatt bli frost på nettene.

– På slutten av påsken kan det hende at det blir litt mer variabelt vær. Søndag og mandag kan det kanskje komme litt nedbør, men det er uvisst, sier Løvdahl.

Han oppfordrer folk til å følge med på UV-varselet på yr.no.

– Det er stedvis høyt..

I tillegg minner han om at det er stor gress- og lyngbrannfare.

– Det vil avta etter hvert som årets vegetasjon tiltar og det blir mer grønt. Men vi trenger nedbør også. Farenivået vil nok vedvare hele påsken.

Meteorologen påpeker også at det som er fint med denne påsken er at det er gode muligheter for å nyte godværet uansett om man blir hjemme eller reiser bort.

– Det som er digg er at det er fint på fjellet, ved kysten og i byen. Uansett er det veldig ok å være ute, sier han og minner om at man må passe på å få på seg både solbriller og solkrem.

– Og vær forsiktig med ild!

LES OGSÅ: Nå er det generelt bålforbud – og knusktørt

Artikkeltags