Gå til sidens hovedinnhold

Venstre: Det skal bli togavganger fra Ski hvert 10. minutt

Artikkelen er over 4 år gammel

Abid Raja lover flere togavganger mellom Oslo S og Ski.

Torsdag presenterte Solberg-regjeringen og støttepartiene hovedtrekkene i Nasjonal Transportplan under en pressekonferanse på Oslo S.

Og nettopp fremkommeligheten til sentralstasjonen skal bli mye bedre i fremtiden. Totalt er det satt av nærmere 1000 millarder kroner i planperioden, som strekker seg fra 2018 til 2029.

I et debattinnlegg i Aftenposten fremmer stortingsrepresentant Abid Raja (V) sine visjoner for fremtidens kollektivtransport. Der lover han avganger hvert 10. minutt fra alle lokaltogstasjoner mellom Oslo S og henholdsvis Asker, Ski og Lillestrøm.

Da kan man virkelig snakke om t-bane-frekvens for togpendlerne i Follo. Med Follobanen, som skal stå ferdig sent i 2021, vil også reisetiden bli kraftig forkortet, ned til tolv minutter fra Ski.

Raja tidfester ikke denne lovnaden.

Flere avganger sørover

Trumfkortet i denne kabalen er ny jernbanetunnel gjennom Oslo. Den muliggjør en helt ny frekvens på avgangene. Kapasiteten i Oslotunnelen i dag er helt sprengt.

I tillegg skal det settes inn flere doble togsett, skriver Raja.

– Det skal også settes inn flere tog mellom Moss/Fredrikstad og Oslo, og fire tog i timen mellom Eidsvoll og Drammen i rushtiden, skriver Venstre-politikeren, som representerer Akershus på Stortinget.

Det vil også bety flere avganger til Ås og Vestby, som er to av kommunene i landet med største befolkningsvekst.

– Vi fremskynder elektrifisering av trønderbanen, setter i gang med grenlandsbanen, finansierer ringeriksbanen og bevilger penger til mer av Intercity-strekningene. Vi har samme målsetting som forrige regjering, men legger faktisk inn pengene. Det er også nytt at strekningen Arna - Stanghelle er inne i NTP, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (FrP) til Aftenposten.

Les flere saker om Nasjonal Transportplan:

 

Kommentarer til denne saken