Stolt av elevene i Oppegård-skolen

BEVISST JOBBING: Kommunalsjef Jorunn B. Almaas.

BEVISST JOBBING: Kommunalsjef Jorunn B. Almaas.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Oppegård kommune har de siste årene satset på lesing og regning. Resultatet av denne satsingen sees på nasjonale prøver for 5. klasse.

DEL

KOLBOTN: – Vi har lagt et løp fra barnehagene til og med tiendeklasse. Alle skolene og barnehagene var med på å lage den planen, forteller kommunalsjef Jorunn B. Almaas.

Hun er spesielt stolt av Tårnåsen skole som gjorde det veldig bra på de nasjonale prøvene for 5. klasse.

I regning fikk 5.-klassingene ved Tårnåsen skole hele 57 poeng. Det er seks poeng over gjennomsnittet i Akershus, og fire poeng over gjennomsnittet i Oppegård kommune. I lesing gjorde skolen det også veldig bra. Med 55 poeng, som er fire poeng over Akershus og tre poeng over gjennomsnittet i kommunen. I engelsk landet femteklassingene på 54 poeng, som er tre poeng over gjennomsnittet i kommunen og i fylket.

– Det er fantastisk hva Tårnåsen har fått til. Jeg er veldig stolte av Tårnåsen skole. Det jobbes veldig systematisk hele tiden, og det vises godt på de nasjonale prøvene, sier Almaas.

På Tårnåsen jobbes det bevisst med stasjonsundervisning. På den måten får elevene undervisning ut ifra hvilket nivå de ligger på.

Gjennomsnittet i Oppegård kommune ligger over både lands- og fylkesgjennomsnittet både i engelsk, lesing og regning. I engelsk ligger Oppegård-skolene på 51 poeng. Det samme som fylkesgjennomsnittet. I lesing ligger Oppegår på 52 poeng, mens fylkesgjennomsnittet er 51. I regning ligger Oppegård to poeng over fylkesgjennomsnittet.

Artikkeltags