– Vi trenger flere natteravner

Natteravner: Leder i Ås frivilligsentral, håper mange vil melde seg som natteravn og har du motorsykkel er du spesielt interessant. foto: christine heim

Natteravner: Leder i Ås frivilligsentral, håper mange vil melde seg som natteravn og har du motorsykkel er du spesielt interessant. foto: christine heim

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

ÅS: Natteravnene i hele Ås kommune ønsker seg flere natteravner. Både gående og de som kan stille med motorsykkel, er ønsket.

Å være natteravn er sosialt, hyggelig og meningsfylt. Og noen ganger er det uendelig viktig.

– Som MC-ravn får du god kontakt med ungdommen, og kan også forflytte deg over litt større områder. Vi samarbeider med nabokommuner og også politiet, sier Tone Eng i Ås frivilligsentral.

På ønskelisten har hun flere natteravner. Så enten du går på beina eller kjører motorsykkel, så er du interessant. Og du kommer ikke til å være alene, men alltid i en gruppe sammen med andre.

For ungdommen

Natteravnene er voksne, edru mennesker som i organisert form vandrer og kjører MC rundt om i hele kommunen på kvelds- og nattetid i helgene.

Oppgaven deres er å være synlige og tilgjengelige for ungdommen, og en natteravn på MC får alltid god kontakt. De kan bistå personer som av en eller annen grunn ikke er i stand til å ta vare på seg selv, noen ganger kan de også formidle kontakt til det offentlige hjelpeapparatet.

– En god prat og god trim må man regne med det blir, så meld deg som natteravn sammen med en god venn, oppfordrer Eng.

Er dette en oppgave du kan tenke deg å gjøre, så kan du ta kontakt med Ås frivilligsentral, enten på e-post til: frivillig@as.kommune.no eller på Facebook.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken