SKI/LILLESTRØM: Tursøstrene Hege og Stine Schultz Heireng er blant de ni kandidatene til Årets villmarking 2017. Søstrene er oppvokst i Ski og friluftslivsinteressen startet i skogene rundt Ski og i Sør- og Østmarka. I april gir de ut boken "Norges beste tureventyr" på Gyldendal forlag.

– Vi er utrolig takknemlige, glade og stolte over å ha blitt nominert til en så gjev pris, og håper vi kan bruke nominasjonen til å inspirere enda flere turspirer til å komme seg ut. Begrunnelsen for at vi er nominert er blant annet at vi har søkt etter et friluftsliv i hverdagen, for vanlige folk og at vi gjennom våre turer har inspirert andre til å ta opp kampen med dørstokken. Vi har på veien delt av egne erfaringer og gitt tips og råd til hvordan andre kan komme seg opp av sofaen og ut i naturen, skriver tursøstrene i en epost til ØB.

LES OGSÅ: To søstre, 52 uker og 52 fantastiske turer

I godt selskap

Årets Camp Villmark, som er en videreutvikling av den tradisjonsrike Villmarksmessen, arrangeres i Norges Varemesse på Lillestrøm jelgen 31. mars til 2. april.

Allerede på messens første dag presenteres Årets villmarking 2017. Prisen har blitt delt ut på Camp Villmark siden 2008 og er ment å hedre personer som gjennom egen virksomhet har bidratt til å fremme interessen for jakt, fiske og friluftsliv i Norge. Tidligere vinnere inkluderer navn som Cecilie Skog, Børge Ousland og Tonje Helene Blomseth, som vant prisen i fjor.

Ni kandidater

En egen jury har plukket ut totalt ni kandidater som på ulike måter har utmerket seg og inspirert andre til å tilbringe mer tid under åpen himmel. En av kandidatene er Tursøstrene fra Ski, som ØB hadde en reportasje om nylig.

Dette skriver juryen om Tursøstrene:

Hege Schultz Heireng og Stine Schultz Heireng er to søstre som elsker turlivet. Villmarks- CV’en inneholder både klatring, lengre turer i vinterfjellet og bestigninger av Elbrus og Kilimanjaro.

Etterhvert flyttet de imidlertid fokuset over på det litt roligere friluftslivet med barn og familie på slep. Det betyr på ingen måte at de har ligget på latsiden, tvert imot! I 2016 gjennomførte de hele 52 overnattingsturer på 52 uker, i nærmark og villmark og både med og uten familie og barn.

De har gjennom sine opplevelser og erfaringer inspirert mange småbarnsfamilier og turferskinger til å komme seg ut i marka.

Avstemning på nett

Ni kandidater skal bli til fem gjennom en avstemning på nettet. Deretter skal juryen velge ut en vinner blant de fem finalistene.

Juryen vil vektlegge følgende kriterier:

• Kandidaten skal inspirere både unge og voksne til å komme seg ut på tur

• Han/ hun skal gjennom egne reiser og opplevelser være en eksponent for Norsk natur og Norske destinasjoner

• Vedkommende skal gjennom egne aktiviteter demonstrere at de gode naturopplevelsene er tilgjengelig for alle

• Vi ønsker oss en eksponent for den enkle turgleden som ikke krever store investeringer i utstyr og planlegging

• Kåringen er basert på kandidatenes aktiviteter de siste to årene

Om du klikker deg inn på campvillmark.no, kan du gi din stemme til Tursøstrene eller noen av de andre kandidatene.