Naturen gråter

ENGASJERT: Maja S. K. Ratkje engasjerer seg i både politikken som lokallagsleder i Nordre Follo MDG, og er også sterkt engasjert i kampen om å bevare Svartskog.

ENGASJERT: Maja S. K. Ratkje engasjerer seg i både politikken som lokallagsleder i Nordre Follo MDG, og er også sterkt engasjert i kampen om å bevare Svartskog.

Av

Naturen gråter., skriver Maja S. K. Ratkje, lokallagsleder i Nordre Follo MDG og initiativtaker til aksjonsgruppa Bevar Svartskog på Facebook i dette innlegget.

DEL

Meninger«Vi slipper ut rumpetrollene igjen!» Jenta mi klatrer forsiktig ned skråningen med en bøtte vann med sprellende rumpetroll i, de hun hentet noen uker tidligere i dammen der nede mellom treskyggene, da var de bare en kladeis med egg-gelé. Svartskoglia kalles den også, åsen som følger Bunnefjorden fra nord til sør og dekker området mellom de to langsgående veiene Linnekastveien langs sjøen og Framveien oppe i høyden.

‘Eventyrskog’ defineres som «spesielt opplevelsesrik skog», som regel en gammel, naturlig skog med stor variasjon i trærnes alder og skogens struktur, der skogen byr på det som tidligere var vanlig skog, men også på spesielle opplevelser og kvaliteter.


Her finns et mylder av sjeldne arter, og her vandrer både rådyr, elg og gaupe. Her går det også en sti som brukes av barn, turglade voksne og skautravere.

Naturvernforbundet i Oslo og Akershus har registrert Svartskoglia som eneste eventyrskog i Oppegård kommune. Likevel vedtar posisjonspartiene Høyre og Krf at dette og et annet LNF-område skal reguleres til boliger. Ja, det skal bygges boliger på Svartskog, og vi ønsker nye beboere velkommen. Den gjeldende reguleringsplanen fra 2015 beskriver hvor det skal skje. Men Eventyrskogen er ikke ment for å bygges i!

Ingen av to «nye» områdene som nå ligger på bordet skal bygges ned i følge reguleringsplanen fra 2015, vedtatt av kommunaldepartementet, og som Høyre den gang sa skulle skape ro og forutsigbarhet på Svartskog.

De skal være grønne lunger, fulle av fuglesang, med froskedammer, rådyrtråkk og skautravere, ikke asfalt og betong. Bare fordi de har et knapt flertall nå, må det ikke bety at Høyre får overkjøre alle instanser og trumfe dette gjennom med dispensasjoner. Naturen gråter. Bevar Svartskog!

Maja S. K. Ratkje, lokallagsleder i Nordre Follo MDG og initiativtaker til aksjonsgruppa Bevar Svartskog på Facebook.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags