Gå til sidens hovedinnhold

Naturfotofestivalen i Ski mangedoblet besøkstallet

Årets naturfotofestival ble gjennomført heldigitalt. Det resulterte i bortimot en firedobling av besøkstallet de timene foredragene varte torsdag.

SKI: – Vi er kjempefornøyd, sier Magnus Reneflot, som er daglig leder for Norsk Naturfotofestivalen i Ski. På grunn av smittevernrestriksjonene måtte festivalen denne gang gjennomføres digitalt fra et studio på Waldemarhøy i Ski sentrum.

– I løpet av to og en halv time som det hele varte torsdag 11. mars ble festivalen strømmet ca. 2000 ganger. Festivalen var gratis og svært mange fulgte med alle foredragene hele tiden.

– I tillegg har vi fått utrolig mange hyggelige tilbakemeldinger fra fra dem som fulgte festivalen, sier en tilfreds Magnus Reneflot.

Ligger på YouTube

– I tillegg til de som strømmet festivalen i sanntid var det inntil søndag kveld over 800 som hadde vært inne på YouTube og sett på videoen. Der blir den nok liggende en stund for andre som også har lyst til å oppleve festivalen.

Festivalen ble åpnet av ordfører Hanne Opdan, som uttrykte at Nordre Follo kommune er svært stolt over at en så internasjonalt anerkjent festival blir arrangert i kommunen. Foredragsholderne var Roger Brendhagen, Aleksander Nordahl og Arne Nævra, alle anerkjente naturfotografer med forskjellige tematiske innfallsvinkler til naturfoto.

Engangstilfelle

– Siden digital festival var så vellykket – kan det være aktuelt å gjenta det på samme måte?

– Vi håper dette var et engangstilfelle. Vi ønsker at festivalen fortsatt skal være fysisk, men vi har diskutert om vi skal legge ut en teaser på høstparten året før som en markedsføring av hva som skal skje i mars neste år. Men det har vi ikke bestemt oss for ennå, sier Magnus Reneflot.

Han gleder seg ikke bare over besøkstallet, men at mange også støttet gratisarrangement med et bidrag.

– Foreløpig har vi fått inn 10.000 kroner, men det er uansett klart at årets festival er et underskuddsforetagende. Det viktigste var å vise oss frem.

Kommentarer til denne saken