SKI: Den prisbelønnede, italienske fotografen Bruni D'Amici kommer til Norsk naturfotofestival i Ski i mars for å snakke om ulv. Han er en av mange på et tettpakket program.

Planleggingen av den tredje naturfotofestivalen i Ski er godt i gang. Den skal avvikles helgen 11. til 13. mars 2016, og hovedarrangementene flyttes til Ski kino fordi Rådhusteatret er under ombygging.

Det er Siggerud-mannen Pål Hermannsen som også i år er leder for programkomiteen. Han er selv en internasjonalt anerkjent naturfotograf, og har en stor kontaktflate.

Å sette sammen et program til naturfotofestivalen er en blanding av å gjøre detektivarbeid, legge puslespill og drive pågående markedsføring, skriver Pål Hermansen, som innledning til de navnene som blir presentert.

 Han beskriver neste års program som en spennende miks av utenlandske stjernefotografer og norske bidragsytere. Noen er verdenskjente, mens andre er mer ubeskrevne blad for folk flest.

Et raskt overblikk viser at det fortsatt er mennene som utgjør hovedtyngden av naturfotografer, og i den delen av programmet som er sluppet, finnes det ikke navnet på en eneste kvinne.

Reportasjefoto om ulv

Naturfoto er ikke bare en vakker nytelse. Den internasjonale reportasjefotografen Bruno D'Amicis arbeider med naturvernspørsmål, og han vil presentere sitt prosjekt om sameksistens mellom mennesker og ulv, som er en evig aktuell problemstilling.

Svenske Magnus Lundgren skal ta festivaldeltagerne med på en reise under vann, mens eventyreren Stein P. Aasheim, med røtter i Follo, kommer med bilder sett fra sin vinkel.

Spanske Jose' Benito Ruiz er en anerkjent landskapsfotograf. Mads Andersson kommer fra Sverige med svensk naturmystikk og friluftsfamilien Kempig fra Alta tar seg av barnas interesser. Så her er det noe for enhver smak.

Dette er noen av fotografene du vil få møte i Ski.

Her kan du lese hele programpresentasjonen som Norsk Naturfotofestival nå har lagt ut for 2016:

http://www.nnff.no/index.php/2015/11/04/programmet-er-klart/