Gå til sidens hovedinnhold

Naturvernforbundet markerer sammenslåing til Nordre Follo med festaften og fellestur

Artikkelen er over 1 år gammel

Naturvernforbundet har i dag lokallag både i Oppegård og Ski. At de to nå slår seg sammen til Nordre Follo, markeres både med en festtilstelning i Kolben tirsdag 15. oktober og en fellestur i Gaupesteinmarka søndag 20. oktober.

OPPEGÅRD/SKI: Naturvernforbundene i Oppegård og Ski slår seg sammen til ett lag for Nordre Follo siden vi blir del av en ny storkommune i 2019. Det nye lokallaget arrangerer derfor en stor fest med naturkåserier, musikk med Svartskog spelemannslag og deilig kveldsmat. Festtilstelningen i Kolben tirsdag 15. oktober starter klokken 19 og fellesturen i Gaupesteimarka starter fra parkeringsplassen ved Granerud skytebane klokken 11.

– Målet med disse arrangementene er å forsøke å få flere medlemmer og flere aktive i naturvernkampen. Og selvsagt fortelle litt om den fantastiske naturen vi har rundt oss. Og viktigheten av å verne om den. Jeg pleier å si at en som er interessert i natur- og miljøvern kan oppnå mer ved å være aktiv i Naturvernforbundets lokallag enn å gå inn i et politisk parti med begrenset oppslutning, sier Stein Kristian Martinsen, leder av Naturvernforbundet i Ski før sammenslåingen.

Naturverdier og trusler

Tilstelningen i Kolben starter med et intervju med Gjermund Andersen, lederen av Naturvernforbundet i Oslo og omegn. Temaet for samtalen er naturverdier og trusler i Oslo og Akershus. Lederen av fylkeslaget vil også si noe om forholdet mellom klimakrisa og det klassiske naturvernet.

Deretter overtar Arne Nævra, stortingsrepresentant og produsent av naturfilmer. Han skal holde et kåseri i ord, film og bilder med tittelen "Tilgang på natur - tap av natur".

Musikk og mat

Så blir det en liten pause med musikalsk innslag fremført av Svartskog spelemannslag før Oskar Puschmann, fotograf og forsker ved NIBIO, får siste ordet. Han skal snakke om Natur- og kulturkvaliteter i drastisk endring

Kvelden i Kolben avsluttes med en halvtime med mat, drikke og muligheten til å slå av en prat.

Kommentarer til denne saken