Gå til sidens hovedinnhold

Ung mann fra Nesodden var etterlyst for voldtekt - endte i biljakt

Artikkelen er over 6 år gammel

ØSTFOLD: Fredag ettermiddag traff en politipatrulje fra Follo-politiet på en bil med en mann fra Fagerstrand på Nesodden.

19-åringen er siktet for en voldtekt som ble anmeldt i Sandefjord 20. februar i år. Da politiet ikke klarte å komme i kontakt med mannen, ble han etterlyst. Det skriver Smaalenenes Avis.

Holdt høy fart

– Han ble påtruffet ved 15-tiden, og da han unndro seg kontroll la en patrulje seg bak bilen hans på litt avstand, og fulgte etter, sier politiadvokat i Follo politidistrikt, May Annette Moen.

Etter hvert klarte siktede å riste av seg politibilen, og da ble også politihelikopteret varslet. Jakten gikk retning Sverige, blant annet via Svennebykrysset i Eidsberg og i deler av Rakkestad. 

– Mannen holdt til dels svært høy fart under jakten, med hastigheter mellom 100–130 km/t, og det oppsto en del farlige situasjoner, blant annet med motgående trafikk, sier Moen.

På en sidevei langs Haldenveien/fylkesvei 21 fra Ørje valgte til slutt siktede å forlate bilen sin, og fortsette til fots. Som Smaalenenes Avis skrev mandag ble det da satt i gang et omfattende søk etter mannen i området rundt Øymark kirke, og retning Solerudmosen. Søket foregikk både langs fylkesvei 21 og fylkesvei 840. Blant annet ble hundepatrulje satt inn i søket.

Voldelig historikk

Ved 18.30-tiden fredag ble den etterlyste mannen pågrepet.

– Dette skjedde uten dramatikk, sier politiadvokat Moen.

I tillegg til voldtekten er mannen nå siktet for å ha unndratt seg politikontroll, uaktsom kjøring og kjøring uten førerkort.

– Når det gjelder selve voldtektssiktelsen har han vært involvert i lignende forhold fra tidligere, samt voldsepisoder og trusler om vold. Vi har derfor framstilt ham for varetektsfengsling i fire uker, og fått innvilget dette. Begrunnelsen er faren for gjentakelse, sier Moen.

19-åringen har ikke blitt pålagt brev- og besøksforbud.

Kommentarer til denne saken