Gå til sidens hovedinnhold

Nicholas (32) vil gi alle en fin jul i år - og foreslår at alle arbeidsløse skal få litt ekstra penger til jul

I Nordre Follo er det i dag dobbelt så mange arbeidsløse som før koronapandemien. For at de som har det vanskelig nå før jul, skal få muligheten til å ha en hyggelig julefeiring, foreslår Nicholas Wilkinson fra Kolbotn at de arbeidsløse skal få 1.000 kroner ekstra til jul, samt enda litt ekstra for dem med med barn.

KOLBOTN: – Denne jula er vanskelig for mange. Jeg foreslår et julebidrag på 1.000 kroner til alle arbeidsløse som er på sosialhjelp og dagpenger. De som har barn må få enda litt mer, sier en Nicholas Wilkinson.

Han mener det er viktig i disse vanskelige tider at de som har det tøft nå, bør få en liten påskjønnelse fra staten før jul.

I Nordre Follo var det 685 arbeidsløse i februar. Da Norge stengte 12. mars, økte antallet arbeidsløse i kommunen til 3.167 i mars. Frem til oktober har antallet gått jevnt og trutt ned, men da regjeringen innførte strengere tiltak igjen i november økte antallet arbeidsløse igjen, og nå er det 1.202 arbeidsløse i Nordre Follo.

Les også

Ledigheten fortsetter å gå ned i Follo – men flere Follo-bedrifter frykter både konkurs og oppsigelser

LES OGSÅ:

Det er nesten dobbelt så mange som i februar før koronapandemien slo knock-out på næringslivet i Norge.

– Ingen foreldre bør måtte si til barna at de ikke får en julegave fra nissen. Jeg foreslår at alle foreldre som har barn skal få 1.000 kroner per barn. Alle bør få en OK jul selv om det er korona. Mange har mistet jobben sine og vet ikke om de kan betale alle regningene de har. SV foreslår at de som har mistet jobbene også skal få en julegave.

Hasteforslag

Kolbotn-mannen Nicholas Wilkinson har sammen sammen med fire andre partifeller levert inn et hasteforslag til Stortinget som skal debattere og gjøre vedtak på forslaget om kort tid.

– Vårt forslag er at alle som mottar sosialhjelp eller dagpenger får 1.000 kroner. De som har barn skal får 1.000 kroner per barn. De store selskapene og de rike har fått mange milliarder fra høyreregjeringen. Krisehjelpen bør gå til de mange, ikke bare for de få, sier Wilkinson.

Kommentarer til denne saken