KOLBOTN: For to år siden valgte Nicholas Wilkinson å ta en pause fra politikken etter fire år på Stortinget. I løpet av de fire årene var han også i lengre tid sykmeldt etter alvorlig sykdom våren 2018. Etter en lang rekonvalesenstid var han tilbake på jobb i begynnelsen av 2020.

– Jeg er litt irritert. Nå har jeg vært borte herfra i ett år og syv måneder. På den tiden har det ikke skjedd noe innen psykisk helse. Det er litt vanskelig å komme tilbake og se at lite er gjort. Høie er flink han, men dette er for dårlig. Er det én ting jeg har lært mens jeg har vært syk, er at vi har liten tid, sa han til ØB i januar 2020.

Og det er utålmodigheten som er én av grunnene til at han nå vil tilbake til politikken, men denne gangen til lokalpolitikken hvor han selv startet som kommunestyremedlem i Oppegård kommune i 2007.

– Jeg trodde jeg var ferdig med politikk for en stund. Men jeg savner det så veldig. På Stortinget tok alt så lang tid. Det er annerledes i lokalpolitikken. Der alt så nært. Se på Pyramiden på Kolbotn for eksempel. Det var Ida (Lindtveit Røse) fra Kristelig Folkeparti og jeg som jobbet sammen for å den på plass. Når man jobber konkret sammen med andre i lokalpolitikken, får man til ting. Og det er det jeg har savnet, sier Wilkinson.

Og den siste tidens oppmerksomhet rundt eldreomsorg har opprørt politikeren.

– Det er lokalt vi kan gjøre en jobb og gjøre endringer. Det er her folkene bor, og det er her vi må gjøre noe, sier han.

Jobb og politikk

De fire årene på Stortinget har lært ham mye. Blant annet at han vil ha tid til mer enn bare jobb. Og ved å ha en jobb i tillegg til å ha et verv innen lokalpolitikken, mener 34-åringen at han vil få alt han ønsker seg.

– Da jeg var på Stortinget følte jeg at jobben tok all tid. Nå kan jeg ha en jobb og ha et liv. Jeg kan ha ferie, være sammen med venner og sette pris på de nære samtalene med familie og venner, sier 34-åringen.

Hvilken plass han har fått på Nordre Follo SVs nominasjonsliste er ennå ikke offentlig.

– Vi har en liste med mange flotte navn, men de vil ikke bli offentlig før etter nominasjonsmøtet mandag 13. februar, sier Bjørn Gunnar Ganger som er lokallagsleder for Nordre Follo SV.

Nicholas Wilkinson er spent på hvordan velgerne vil ta ham imot etter noen år utenfor lokalpolitikken.

– Det er veldig spennende, men jeg skal kjempe for plassen og for at SV skal gjøre et godt valg i Nordre Follo, sier han og smiler godt.