NM-gull -Tre lokale jenter til topps

GULL! Live-Helena Sunde Kvalsgård (15), Emma Spook-Fintl (16) og Pernille Grønberg Poulssen (15) tol NM-gull.

GULL! Live-Helena Sunde Kvalsgård (15), Emma Spook-Fintl (16) og Pernille Grønberg Poulssen (15) tol NM-gull.

Av
DEL

Det ble gull i lag-NM i dressur ponni 2019 for tre dyktige ekvipasjer fra Follo. Alle de tre jentene på laget kommer fra Follo-distriktet. Live-Helena Sunde Kvalsgård (15) er fra Son, men har hestene sine på Stall Siggerud i Ås.

Emma Spook-Fintl (16) fra Ski, har hestene sine hjemme her i Ski. Også er det Pernille Grønberg Poulssen (15), opprinnelig fra Drøbak, men er nå stasjonert i Arendal.

To av jentene trener for Elin Myhrhaug som er fra Ås og har sitt daglige virke på Stall Siggerud. Jentene sørget allerede for et lite forsprang på 1. avdeling. men det var spennende til siste rytter i 2. avdeling. Rytterne fra Haugesund som lå an til sølvet, hadde sterke utøvere og ga vår lokale jenter, som rir for Solberg Rideklubb tøff kamp. Pernille, som var siste mann ut ga alt, og det holdt til seier for trioen.

Jentene har ridd lenge, og to av jentene er nå snart ferdig med ponni-tiden. De skal nå over på hest. Jentene er på satsningsgruppe i regi av Norges rytterforbund og kombinerer skolegang med et hektisk hesteliv. To av jentene har ridd internasjonalt allerede, og Live-Helena debuterer antagelig internasjonalt i løpet av høsten. Spennende tider med andre ord.

.

Artikkeltags