Hesteeiere ønsker NMBU Veterinærhøgskolen velkommen til Ås

KORT VEI: Når nøden er størst, er hjelpen nærmest, heter det. Besøkshesten Liva og andre hester i Follo får kort vei å reise til NMBU Veterinærhøgskolens klinikk for hest dersom dyrne blir syke eller skadet.

KORT VEI: Når nøden er størst, er hjelpen nærmest, heter det. Besøkshesten Liva og andre hester i Follo får kort vei å reise til NMBU Veterinærhøgskolens klinikk for hest dersom dyrne blir syke eller skadet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

«Best på hest" er nærmest et motto for Veterinærhøgskolen når den høsten flytter til Campus Ås og åpner Norges største sykehus for dyr. Follo hestesportklubb applauderer.

DEL

ÅS: Follo hestesportklubb holder til på Nordby i Ås. De har mange aktive og engasjerte medlemmer. De fleste medlemmene holder til på stallene Nordbyfaret, Sneis og Aschehoug, men også andre steder. Follo hestesportklubb liker det de leser i Østlandets Blad om det publikumsrettede tilbudet som kommer når NMBU Veterinærhøgskolen flytter til Campus Ås i 2020.

– Dette blir Norges rikshospital for dyr 

– Hester og hesteeiere i Follo-distriktet er kjempeheldige som får kort avstand til Norges mest moderne og mest kompetente medisinske miljø for ridehester! Dette vil gjøre det enda mer attraktivt å ha hest i området. Og trygt for oss som hesteeiere. Transporttid ved akutt sykdom og skade er en svært viktig faktor, sier Anita Sandberg, nestleder i Follo hestesportklubb.

Hun har selv hest på stall på Sneissletta.

– Jeg har nettopp hatt min – og datterens – hest som pasient i flere uker på Veterinærhøgskolen på Adamstuen, og kan bekrefte at dyktig personale tar i bruk nye måter å behandle alvorlig syk hest, erklærer Sandberg.

Medlemmene i Follo Hestesportklubb tar gjerne imot invitasjoner til å delta i prosjekter og forskning når den nye klinikken trenger kobling til praksisfeltet.

Har savnet informasjon

Før jul intervjuet ØB eierne av Holstad veterinærkontor i forbindelse med at tallene for bedriften bare har gått en vei, og det er oppover, etter at veterinærkontoret flyttet inn i den gamle landhandelen på Holstad for fem år siden.

Dyreråd er god butikk på Holstad 

Da kom veterinær Casper Hoelstad med et hjertesukk i forbindelse med at Veterinærhøgskolen flytter til Ås i 2020. De har i lang tid etterlyst informasjon fra NMBU om hvilke planer Veterinærhøgskolen har for publikumsrettet virksomhet etter flyttingen til Ås.

– Siden de nå har bestemt seg for å være både en allmenn- og spesialistklinikk, er det åpenbart at de blir en stor konkurrent til klinikkene i nærområdet, og konkurransen vil bli tøffere. På den andre siden vil man få ett stort faglig miljø i nærheten, med alle de fordeler det kan medføre. Hoelstad veterinærkontor synes det er veldig positivt at klinikksjefen ønsker samarbeid med veterinærene i nærområdet, og vi ser frem til at de tar kontakt, skriver Hoelstad i en epost til ØB.

Artikkeltags