Gå til sidens hovedinnhold

17 hester på NMBU i Oslo kan være smittet av salmonella

Artikkelen er over 3 år gammel

Ett føll er smittet, og det er mistanke om at 17 hester til kan være smittet av salmonella ved hesteklinikken til NMBU på veterinærhøyskolen i Oslo.

OSLO: Inntil prøvesvarene er klare, kan hestene ikke sendes hjem. Veterinærhøgskolen kan heller ikke ta inn nye pasienter før lokalene er sanert, siden salmonellasmitten også er påvist i miljøet, skriver Mattilsynet i en pressemelding.

– Vi vil henvise pasienter til Bjerke dyrehospital i Oslo i stedet, sier veterinær Siv Hanche-Olsen ved Hesteklinikken ved NBMU veterinærhøgskolen i pressemeldingen.

Folkehelseinstituttet anbefaler alle som har kontakt med hester som har vært på Veterinærhøyskolen den senere tiden om å være ekstra nøye med håndvask for å unngå å spre smitten.

- Smitte til mennesker kan bare skje ved at man får bakterier fra avføringen via hender og videre inn i munnen blant annet når man spiser. Derfor er håndvask et viktig hygieneråd, sier seniorforsker Umaer Naseer.

Kommer til Ås

Veterinærhøgskolen skal flytte til den nye campus-delen i Ås i løpet av 2020. Flyttingen er blitt forsinket med syv måneder, skrev ØB i mars 2017.

Les også

Tre-penis kan felle Norges eldste studentforening

Kommentarer til denne saken