Studentene selv skal forme fremtidens NMBU

Nye tanker for campus NMBU: Mari Haraldsen, Bengt Magnus Carlson og Sunniva Brajkovic i arbeidsutvalget håper store, rare og kule ideer kommer fram under workshop`en på Samfunnet.

Nye tanker for campus NMBU: Mari Haraldsen, Bengt Magnus Carlson og Sunniva Brajkovic i arbeidsutvalget håper store, rare og kule ideer kommer fram under workshop`en på Samfunnet. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

ÅS: Mandag kveld var 27 NMBU-studenter fra ulike studieretninger samlet til en såkalt speedplanning-workshop på Samfunnet.

Målet er å komme opp med knakende gode, annerledes og kreative tanker og ideer om hvordan campus kan utvikles og bli enda bedre.

- Vi synes ikke det fungerer så godt i dag. Det er problemer med plass og rom, og når veterinærhøyskolen kommer må vi knytte områdene og avstandene bedre sammen, sier Sunniva Brajkovic.

Hun sitter sammen med Bengt Magnus Carlson og Mari Haraldsen i arbeidsutvalget til workshop`en, og har invitert studenter til en kveld med idèmyldring om hvordan man kan utvikle campus på en kreativ måte.

Drar nytte av hverandres kunnskap

Studenter fra hele universitetet er samlet. I små grupper hvor både landskapsstudiet, matfag og teknologifag er representert, håper arbeidsutvalget de gode ideene spretter fram.

- Målet er å tenke i store linjer, ikke henge seg opp i detaljer. Bare jobbe visjonsbasert og overordnet. Når slike ting skal jobbes med andre steder, foregår det gjerne over flere år. Når vi kun har en kveld på oss, valgte vi speedplanning, forteller Brajkovic.

Viktig å lytte til dem som bruker campus

Det er Elin Borrud, professor ved Institutt for landskapsplanlegging, og Kristin Kreul, seniorarkitekt og prosjektleder av campusutviklingen som pågår nå, som står bak workshop`en.

- Det er viktig å ha med stundentene fordi det er dem som bruker campus.

Hva tror du kommer fram av ideer i kveld?

- Det er det som blir spennende å se. Ideene vil si noe om hva unge tenker og hva de ønsker, sier Kreul.

Til onsdag presenteres vinnerne av workshop`en i Ås bibliotek klokken 16. Ideene skal tas med i det utviklingsarbeidet som nå pågår på campus.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken