– Viktig med åpenhet

Viktig møte: Ellen Kathrine Larsen (t.h.) ledet møtet mellom helsestasjonen for ungdom og studenter, lokalpolitikere, SIÅs og studenttinget. foto:ole kr. trana

Viktig møte: Ellen Kathrine Larsen (t.h.) ledet møtet mellom helsestasjonen for ungdom og studenter, lokalpolitikere, SIÅs og studenttinget. foto:ole kr. trana

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

En undersøkelse blant studenter viser at mange sliter med ensomhet og psykisk helse. Ås er ikke noe unntak, men her har studentene et tilbud.

DEL

ÅS: – Vi ser ikke de som sitter alene på hybelen, sier Vilde Lofthus Rooth.

Studenten og fylkespolitikeren tok i forrige uke initiativ til et møte mellom helsestasjonen i Ås, SiÅs, studentorganisasjonen og lokalpolitikere. Bakgrunnen var en rapport som viser at hver femte norske student har alvorlige psykiske plager. I Ås sier ti prosent av studentene at de har søkt hjelp for psykiske plager.

Les også: Tenåringsjente fikk sosial angst av det psykiske presset i hverdagen

Godt tilbud i Ås

Helsestasjonen for ungdom og studenter er et spleiselag mellom Ås kommune og universitetet og sørger for et bredt tilbud til ungdom og studenter.

Les også: – Vi gjør en kjempeviktig jobb 

– Det tilbudet som er bygget opp her i Ås er imponerende. Ås-modellen kan videreføres til andre studiesteder, sier Rooth.

Helsestasjonen er åpen tre dager i uken, to dager på dagtid og en kveld, og gir et tverr- faglig helsetilbud på lavterskelnivå til ungdom opp til 25 år. Rooth mener det ikke er nok.

– Jeg er bekymret når så mange føler at de ikke har nære venner, sier leder Lass Hjelle i Studenttinget.

For det er mange tilbud som venter studentene, men likevel fanger ikke disse opp alle. Overgangen fra videregående til en studenttilværelse langt borte fra trygge omgivelser, blir stor for mange.

Les også:  – Vi gjør en kjempeviktig jobb

– Etter at resultatene fra undersøkelsen ble kjent sist høst, ser vi at studentveilederne har dette som tema. Det vil også bli startet et lokallag av Mental helse her i Ås, sier Hjelle.

Rooth og Hjelle mener det er viktig med slike møter der politikere, studenter og universitetsledelse møtes for å snakke sammen.

– Dette er ikke et student- problem, men et samfunns- problem. Og nå når alle er klar over situasjonen, vil vi jobbe mot felles mål, sier Rooth.
 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken