Sånt digger jeg. De unge drar til fastlegen på sparkesykkel, og trenger selvsagt ingen parleringsplass. De er jo i 20, eller 30-, eller kanskje senest i 40-årene.

Så la oss legge ned parkeringsplasser og lage «byrom», sittebenker og lekestativ til ungene, og bord og stoler til unge voksne med gratis WiFi, og plass til kaffekoppen fra Starbucks.

Velkommen tilbake i 2040 når dere selv skal til fastlegen, er dårlig til beins, har ryggprolaps, eller bare er ustø med dårlig balanse og gruer deg til avstanden fra der du fikk plassert bilen, og døren til fastlegen din.

Noen ganger blir jeg kvalm når jeg ser politikere som bygger lokalmiljøer tilpasset kun den yngre generasjonen. Jeg har ingen behov for å argumentere for bilbruk, men jeg virkelig hater folk som av et idealistisk vrangsyn skal utradere og umuliggjøre den eneste transportmulighet eldre har for å kommeseg fra «dør-til-dør».

Om noen få år er ALL biltrafikk basert på nullutslipps biler – hva er da grunnen til at vi skal kjeppjage bilistene ut av Ski sentrum? En innbygger har kort avstand og går, den andre har litt lenger og tar bussen, den siste er enten eldre eller har LANG avstand til sentrum – hun tar bil. Hvorfor i all verden ønsker noen å bygge et sentrum som ikke tar hensyn til alle aldersgrupper, og alle menneskers ulike forutsetninger for å slippe inn i sentrum på mest bekvemmelige vis.

Jeg blir bare trist når fanatikere styrer denne debatten.