SOLBRÅTAN/KOLBOTN: Natt til forrige lørdag, den 1. april, ble Kolbotn stasjon utsatt for hærverk, og to informasjonsskjermer på stasjonen ble knust.

Skjermene er dyre å erstatte, og effektene av hærverket beløper seg til flere titalls tusen kroner. Hærverket er anmeldt.

– Det synes vi selvfølgelig ikke noe om. Securitas har overvåkingskamera her, så det finnes videoopptak av hendelsen. Vi må bestille nye skjermer, og det gjør vi etter påske. Det koster 60.000 for innkjøp av en ny skjerm, fortalte presseansvarlig i Bane Nor kommunikasjon og samfunnskontakt, Anne Kirkhusmo i en e-post til ØB i forbindelse med saken.

Du kan lese mer om saken ved å følge denne lenka:

Flere stasjoner utsatt for det samme

Men det er dessverre ikke bare Kolbotn stasjon som har blitt herpet de siste dagene.

Mandag tok en Sjur Huseby bilder fra Solbråtan stasjon, hvor flere skjermer har blitt ramponert av noen.

Både skjermene som henger over perrongene og i hodehøyde på perrongene er ramponert.

– Omfattende

Østlandets Blad snakker med pressevakt Gunnar Børseth i Bane Nor onsdag formiddag.

– Vi vil i første rekke se om det er noe videoovervåkning i området, og har vi det, vil vi nok gjøre det samme som på Kolbotn, nemlig å anmelde forholdet, men dette er for tidlig å si noe om nå, sier han.

Pressevakta forteller at det er ikke bare-bare å bytte ut disse skjermene.

– En ting er kostnadene, som er seksti tusen kroner per skjerm, men det er et omfattende arbeid med mange omstendigheter. Det er ikke bare selve skjermen som koster, men det handler også om oppkobling, og også selve arbeidet. Arbeidet må utføres når det er sikkerhetsmessig trygt hvis det er i nærheten av jernbanen, sier han.

Dermed blir skjermene stående slik de gjør nå til over påske på begge stasjoner.