E134 VASSUM: Denne uken er UP i gang med «Aksjon grønne veier», og gjennom uken har det kommet rapport etter rapport om gjennomførte kontroller hvor det er delt ut mange forelegg.

LES OGSÅ: Her tar UP-Dahl en bilfører som kjører for fort på E18

Måtte se to ganger

Som ØB har skrevet tidligere, sto UP med laseren i Vassumtunnelen langs E134 tirsdag kveld. Da aksjonerte også i Oslofjordtunnelen og på Måna, og hadde med seg Statens vegvesen. Det ble skrevet hele 60 forenklede forelegg, noe som gjorde at politiets operasjonsleder Atle Vesttorp måtte se en ekstra gang på tallene.

– Ja, det stemmer det. Det var ikke noen skrivefeil. Det var en 3,5 timers aksjon. 60 forenklede forelegg på 3,5 timer. Det er mye, sa han til Amta.

LES OGSÅ: Her har politiet slått til den siste tiden – sjekk hva det koster å råkjøre

Fredag klokken 12:48 melder Politiet i Øst at UP igjen har hatt kontroll ved Vassumtunnelen på E134. Denne kontrollen endte med 42 bøtelagte bilister. Den høyeste hastigheten som ble målt var 103 km/t i 70-sonen.

Kort tid etterpå melder Politiet i Øst at UP har bøtelagt fire bilister for hastighetsovertredelser på Sneissletta på E18 for hastighetsovertredelser. I tillegg ble en lastebilsjåfør fratatt førerkortet etter å ha kjørt i 86 km/t i 60-sonen.

Men det er altså ikke bare der UP har vært denne uken. Onsdag ble ØB med ut da UP-leder i Follo, Rune Dahl, og hans kolleger på jobb langs E18 på Brekke, rett nord for kommunegrensen mot Indre Østfold. Der var det 45 personer som fikk fartsbøter, mens en ble anmeldt for ikke å ha vedtatt boten og én fører måtte gå fra stedet på grunn av kjøreforbud.

LES OGSÅ: Ellevill fangst for UP – flere mistet lappen

– Dødsulykkene som har vært i år, er altfor mange. Det er en grunn til at vi er her. Og spesielt på dette stedet hvor midtdeleren blir borte. Blir det en møteulykke her med en fart på 100 kilometer i timen, blir det garantert en dødsulykke. Møtes bilene i 80 kilometer i timen, er det mindre sjanse for at personene i bilene omkommer, sa Dahl til ØB i den forbindelse.

LES OGSÅ: Kjempefangst for UP tirsdag kveld

Ikke siste gang

Og torsdag tok UP turen til E18 på Svartskog, hvor det også var svært mange som tråkket for hardt på gassen. Denne kontrollen endte med 55 forenklede forelegg for fart, mens fire personer fikk førerkortet sitt beslaglagt. Den høyeste farten som ble målt, var 121 km/t i 80-sonen.

– Det er mye med fire førerkortbeslag. Vi kommer nok til å stå der flere ganger, sa operasjonsleder i Øst politidistrikt, Halvor Andersen til ØB etter kontrollen.

Hvis du lurer på hvor mye de som blir tatt må ut med, finner du svaret i videoen øverst i saken.

Onsdag ettermiddag kveld Holdt Up fartskontroll ved Brekke på E18 i nordgående løp. Les mer på øb.no.