Nå kommer biskop Helga «hjem» etter 25 år

GLEDER SEG: Fra venstre prost Hege E. Fagermoen, menighetsrådsleder Olav Aardalsbakke og prest Sigurd A. Bakke gleder seg til søndag når de får storfint besøk.

GLEDER SEG: Fra venstre prost Hege E. Fagermoen, menighetsrådsleder Olav Aardalsbakke og prest Sigurd A. Bakke gleder seg til søndag når de får storfint besøk. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Tidligere Nordby-prest Helga Haugland Byfuglien kommer til gamle trakter på søndag for å feire jubileum.

DEL

NORDBY: Da kommer hun til den siste av temagudstjenestene som holdes i Ås i forbindelse med 500-årsmarkeringen av reformasjonen.

– Vi var veldig spente på om hun hadde tid til det i en særdeles travel høst. Hun har masse offisielle forpliktelser. Men det tok hun seg tid til! Det er en veldig flott måte å avrunde den store reformasjonsmarkeringen vi har hatt her i Ås og Nordby på mange forskjellige vis, sier prost Hege E. Fagermoen i Søndre Follo.

Kontor hjemme i kjelleren

Det er 25-26 år siden Byfuglien var prest i Nordby.

– Hun var den første Nordby-presten, sier Fagermoen.

– Da hadde vi kontor i kjelleren hjemme hos meg. Vi hadde diskusjon med Ås kommune og Borg bispedømme om vi kunne bruke det som hjemmekontor frem til vi bygde menighetshuset, sier menighetsrådsleder Olav Aardalsbakke.

– Det blir nok mange som synes det er hyggelig å hilse på henne igjen, sier Hege E. Fagermoen.

Muligheten byr seg spesielt når det er kirkekaffe etterpå.

Mye fin musikk

– Og så blir det en fin gudstjeneste musikalsk. Ulrika Bergroth-Plur spiller og har med seg kulturskolerektoren, hennes mann Alexander Krohg Plur, på klarinett, forteller Fagermoen.

Kristin Bremnes Gulowsen er ansatt som kapellan i Søndre Follo prosti med tjenestested Nordby sogn. Hun blir innsatt i februar. Sigurd A. Bakke har gått over i en stilling som spesial- og studentprest etter 24 år i Nordby. 30 prosent av jobben er ha ansvaret for studentene ved NMBU.

«Ikke til salgs» har vært et sentralt tema under gudstjenestene i forbindelse med reformasjonsjubileet. Det henspiller på avlatsbrevene som Luther tok et oppgjør med.

– Denne siste gudstjenesten heter «Mennesket er ikke til salgs». Den er den siste av to søndager i vår globale uke. Alle kristne kirker i Norge er med og feirer at vi hører sammen som et fellesskap over hele verden, sier prost Hege E. Fagermoen.

Artikkeltags