Gå til sidens hovedinnhold

Nordby skolekorps samler hele korps-Norge på Tusenfryd

Artikkelen er over 2 år gammel

Stort stevne samler tusenvis i fornøyelsesparken.

TUSENFRYD: Nordby skolekorps samler hele korpsNorge på Tusenfryd For 11. gang på rad kan Nordby skolekorps ønske velkommen til TusenFryd-stevnet.

I år er det 114 korps fra Pasvikdalen i Finnmark i nord til Kristiansand i sør som kommer til TusenFryd kommende helg. Stevnet er det klart største i sitt slag i Norge.

To like stevner

Det blir arrangert to like stevner lørdag og søndag slik at deltagerne velger hvilken dag de vil delta på. Mange av korpsene kommer langveis fra og benytter seg av tilbudet om overnatting på skoler i nærmiljøet.

Vi er veldig takknemlig for at Nordby IL Håndball hjelper oss med å tilby overnatting og bespisning sier prosjektleder for TusenFryd-stevnet Bård A. Granerud. Håndballgruppen stiller med 80 personer for å kunne gjennomføre sin del av stevnet.

I TusenFryd vil det i løpet av helgen totalt være ca 5500 gjester tilstede på stevnet, noe som er tett på fjorårets rekord. Vi skulle gjerne hatt med enda flere deltagere, men det er rett og slett ikke plass til flere i TusenFryd sitt Amfi sier Granerud.

Parken har åpent også for vanlige gjester denne helgen og de vil kunne oppleve marsj gjennom parken fra alle deltagende korps, konserter og drilloppvisninger fra tidlig til sent.


Krevende, men moro

Det å arrangere et slik stevne krever lang planlegging og for noen har arbeidet med årets stevne pågått siden fjorårets stevne ble avsluttet. Hele foreldregruppen til Nordby skolekorps trår til hele helgen på det som oppfattes som Norges morsomste dugnad. Selv om det ligger mye arbeid bak et slikt arrangement så gir det vi opplever av glede fra alle deltagerne inspirasjon til å gjennomføre arrangementet år etter år sier .

Det er mange nøkkelpersoner med lang erfaring som sikrer suksessen med stevnet, men vi får hvert år inn nye foreldre i korpset som lett glir inn i de oppgavene som skal gjennomføres.

For Nordby skolekorps er stevnet et av arrangementene som marker at det i år er 60 år siden korpset ble stiftet. Senere i høst skal korpset feire seg selv sammen med mange av de som har vært med som medlem tidligere.

Kommentarer til denne saken