E6 NORDBYTUNNELEN: Vegtrafikksentralen øst skrev klokken kvart på seks onsdag morgen at Nordbytunnelen var stengt i begge retninger frem til klokken 07.00, i forbindelse med vedlikeholdsarbeidet som har pågått i tunnelen siden forrige uke. Tunnelens sørgående løp har vært stengt siden fredag, og skulle egentlig åpne på mandag.

Men søndag så opplyste Statens vegvesen at det sørgående løpet måtte holdes stengt frem til helga, etter at de innså at utbedringene ville kreve mer tid.

Gjenåpnet

På spørsmål fra ØB om hvorfor tunnelen var stengt i begge retninger onsdag morgen, har trafikkoperatør Turid Nyman i Statens vegvesen gode nyheter:

Stengingen i begge retninger skjedde som en forberedelse til å gjenåpne det sørgående løpet.

– Vi venter på å åpne helt. Arbeidet er ferdig, forteller hun til ØB litt etter klokken halv syv.

I den forbindelse måtte veien saltes og rampene som har vært stengt brøytes.

Klokken 06:47 bekrefter Vegtrafikksentralen at Nordbytunnelen er åpen for trafikk i begge retninger, men i første omgang med nedsatt hastighet til 50 km/t.

Dermed er det altså slutt på toveiskjøring i nordgående løp.

Støv

Grunnen til at hastigheten var nedsatt, er at det var mye støv i tunnelen etter stengingen.

– Fordi tunnelen har vært stengt har støvet samlet seg, opplyser Nyman.

Farten vil være nedsatt til støvet gir seg, men allerede rett etter klokken åtte skal det være mindre støvfylt i tunnelen.

Klokken 08:25 melder Vegtrafikksentralen at Nordbytunnelen er tilbake i normal drift.

Veivesenet har skiftet ut en vegg som ble ødelagt i en trafikkulykke i fjor. Både veggene og taket i Nordbytunnelen består av betongelementer. For å bytte ut en vegg, var det også nødvendig å demontere to takelementer.