SKI: Forrige helg fikk endelig Ski-innbyggerne en liten gladnyhet i sagaen om jernbanebroen gjennom Ski sentrum.

For natt til søndag 12. mars støpte entreprenøren OHL dekket på jernbanebroen. Dermed er begge brofundamentene og selve «underlaget» ferdigstilt, opplyser Bane Nor i en pressemelding fredag ettermiddag.

– Det gjenstår fortsatt en del arbeid med broen, som eksempelvis å feste brobuen og å støpe brubjelkene. Arbeidene med veisystemet i Kirkeveien og Nordbyveien må også være ferdig før trafikken igjen kan gå over broen, skriver Bane Nor i pressemeldingen.

«Det jobbes fortsatt ut fra at trafikken skal kunne gå på broen i løpet av denne våren», skriver de i pressemeldingen.

Det vil altså si innen slutten av mai måned, bekrefter kommunikasjonsrådgiver Jacob Kielland Haug på SMS til ØB.

Arbeidet har tatt lengre tid enn planlagt

Trafikken i Ski har blitt kraftig påvirket etter at Nordbyveien bro, på folkemunne Jernbanebroa, ble fjernet 22. mars i fjor. Opprinnelig skulle ny bro stå klar i løpet av høsten 2016.

Det klarte ikke Bane Nor og entreprenøren å innfri. I juni ble det klart at åpningen ble utsatt til i hvert fall ut året. I september justerer Bane Nor sluttdatoen til «våren 2017».

Da argumenterte prosjektleder Janette Brask med at den opprinnelige anleggsperioden skulle vare i 48 uker fra 22. mars, men at de etter begynnelsen av arbeidet fremskyndet perioden til 26 uker.

Derfor gikk de bare tilbake til opprinnelig tidsskjema, påpekte Brask.

21. januar 2017 var det gått 48 uker siden broen ble fjernet. Det er snart to måneder siden.