Nordbyveien blir enveiskjørt

MANGE NESTENULYKKER: Om en måneds tid innfører Statens vegvesen enveiskjøring i Nordbyveien. Da kan du kjøre Nordbyveien fra Ski til Nygård, og Søndre Tverrvei tilbake. FOTO: BJØRN V. SANDNESS

MANGE NESTENULYKKER: Om en måneds tid innfører Statens vegvesen enveiskjøring i Nordbyveien. Da kan du kjøre Nordbyveien fra Ski til Nygård, og Søndre Tverrvei tilbake. FOTO: BJØRN V. SANDNESS

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Du må kjøre Søndre Tverrvei mot Ski

DEL


SKI:
Om en måneds tid blir Nordbyveien enveiskjørt fra Ski til Nygård. Statens vegvesen tør rett og slett ikke noe annet.

 – Vi har snakket en del om det, men nå har vi tatt en beslutning. Vi er nødt til å gjøre det vi kan for å få bedret forholdene for trafikantene i Nordbyveien, både for bilister og myke trafikanter. Det er sikkert noen som vil oppleve enveiskjøringen som noe plunder, men vi gjør det for å unngå flere trafikkfarlige situasjoner i Nordbyveien, understreker byggeleder Karsten Nordstrand fra Statens vegvesen.

Nordbyveien blir enveiskjørt vestover mellom Oppegårdveien og rundkjøringen til Søndre Tverrvei. Det blir mulig å kjøre ut Oppegårdveien mot Ski.

Unntaket blir mellom Myrveien og Gauselveien. Her blir det mulig å kjøre begge veier for å få bussene unna.

Påskeferie

Før veivesenets folk tok påskeferie, sørget de for å dytte vekk de tynge sperrene de bruker til å skjerme seg bak når de jobber. Dermed kunne de også fjerne lysreguleringene i Nordbyveien. Bare en liten bit mellom Gauselveien og Rosenlundveien er fremdeles lysregulert.

Etter påskeferien blir det igjen lysregulering flere steder i Nordbyveien.

– Da må vi igjen gjemme oss bak sperrene på de strekningene der vi jobber.

Ringrute for buss

Etter hvert vil Nordbyveien bli enveiskjørt fra Ski til Nygård. Skal du andre veien, må du kjøre Søndre Tverrvei. Byggelederen anslår at det vil ta en måneds tid før enveiskjøringen er et faktum. Grunnen er at Ruter trenger tid på seg til å skaffe busser og sjåfører slik at de kan opprette en egen ringrute som kjører vestover på Nordbyveien og østover på Søndre Tverrvei.

Statens vegvesen mener at enveiskjøring vil være et vesentlig bidrag til å redusere trafikkfarlige situasjoner i Nordbyveien. Nestenulykkene har stått i kø etter at deler av veien ble lysregulert og trafikken sluppet gjennom fra en side om gangen.

– Særlig fra sideveiene har vi sett at bilistene kjører på lykke og fromme. De kaster seg inn i Nordbyveien foran biler som har fått grønt lys, mot trafikkstrømmen og foran fotgjengere som skal krysse veien, forteller byggeleder Karsten Nordstrand.

Diskusjonen om dette er en god løsning eller ikke går nå så det gnistrer på ØBs facebookside. Har du innspill eller vil følge med på hva andre mener, kan du gå inn der.

Artikkeltags