Ny ambulansestasjon skal stå ferdig i 2019

GLADNYHET: At Nordre Follo ambulanse kan flytte inn i nye lokaler i Vardåsveien i 2019, gleder stasjonsleder Roy Pedersen, Sten Roger Hafstad og ambulansearbeider Yasar «Lillegutt» Sharif.

GLADNYHET: At Nordre Follo ambulanse kan flytte inn i nye lokaler i Vardåsveien i 2019, gleder stasjonsleder Roy Pedersen, Sten Roger Hafstad og ambulansearbeider Yasar «Lillegutt» Sharif. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Nordre Follo ambulanse i Ski kan knapt vente til de er på plass i nye lokaler ved Ski sykehus. Utrykningene fra dagens midlertidige ambulansestasjon på Drømtorp tar lengre tid.

DEL

SKI: – Dette er en gladnyhet, og vi er veldig takknemlig for at Ski kommune engasjerer seg og prioriterer ny ambulansestasjon, erklærer Sten Roger Hafstad.

Hafstad er områdeleder for ambulansetjenesten i område Sør, det vil si Nordre Follo Søndre Follo, Nesodden og Prinsdalen. Sommeren 2015 flyttet Nordre Follo ambulanse fra Vardåsveien ved Ski sykehus og inn i midlertidige lokaler på Drømtorp. Der måtte de belage seg på å være frem til 2020. Først da skulle ny ambulansestasjon stå ferdig i Vardåsveien.

I forslaget til budsjett for Ski kommune som administrasjonen la frem mandag, er det satt av 17 millioner i 2018 og 15 millioner i 2019 til bygging av ny ambulansestasjon, som skal stå ferdig i 2019. Det er ett før planen.

– Det betyr at vi får tidsriktige lokaler til våre ambulanser. I dag har vi biler stående ute, fordi det ikke er plass til dem inne på Drømtorp. Vi sliter også med garderobeforholdene. Så for våre ansatte er det dette som blir den store forskjellen, forklarer Hafstad.

Utrykninger fra Drømtorp tar lengre tid

Likevel er han mest opptatt av innbyggerne som Nordre Follo ambulanse har ansvaret for. Drømtorp er ikke et ideelt sted å ha base med alle de trafikale problemene i Ski sentrum, der Skorhaug-undergangen i Jernbaneveien fort blir en propp.

– Vi har en forlengelse i utrykningstid fra Drømtorp kontra Vardåsveien, selv om vi ikke har nøyaktige beregninger på hvor mye. Men det er en forlengelse på utrykninger som går gjennom Ski sentrum. Plasseringen vår er ikke veldig hensiktsmessig, slår områdelederen fast.

– Det er ikke blitt bedre med innsnevringen i Kjeppestadveien før rundkjøringen ved Ski storsenter?

– Det ble ikke bedre i det hele tatt, sier Hafstad med et sukk.

Vil nå raskere ut til pasientene

Han gleder seg over at ny ambulansestasjon kommer ett år tidligere enn først planlagt.

– Det er absolutt bedre for alle parter når vi flytter på oss, ikke minst for pasientene som vi vil nå raskere fra Vardåsveien, understreker Sten Roger Hafstad.

LES OGSÅ: Ambulansene i Ski må klare seg i midlertidige lokaler på Drømtorp frem til 2020

Artikkeltags