Gå til sidens hovedinnhold

Nordre Follo har stor dugnad: Størrelsen på lommeboken skal ikke avgjøre om barn skal få være med på fritidsaktiviteter

Familiens økonomi skal ikke være noe hinder for at barn og unge kan være med på fritidsaktiviteter. Nå inviterer Nordre Follo kommune til storstilt dugnad for å finne ut hvordan.

KOLBOTN: Torsdag 19. november er det ALLEMED-dugnad i 3. etasje i Kolben kulturhus.

– Vi har hatt det i tidligere Oppegård i januar 2019, så det er ikke helt ukjent, sier folkehelsekoordinator Heidi Berentsen.

Nordre Follo er en av 12 kommuner som har slått til på tilbudet om ALLEMED-dugnad i denne runden. Ås gjennomførte en tilsvarende dugnad for noen måneder siden.

– Vi håper det blir bredt representert både fra frivillig sektor og offentlig sektor. Ordfører og utvalgsleder oppvekst skal også være med på deler av kvelden, sier Berentsen.

Spille hverandre gode

Det er en felles arbeidsøkt for å sikre at alle barn og unge får mulighet til å delta i fritidsaktiviteter, uavhengig av familiens økonomi.

– For å klare det, er vi nødt til å samarbeide tettere og spille hverandre gode! Vi inviterer derfor til en ALLEMED-dugnad der kommunens førstelinjetjeneste, som møter barn, unge og familier, kommer sammen med lokal frivillighet og beslutningstakere for en målrettet diskusjon om barns rett til fritid og barrierer for deltakelse i organisert fritidsaktivitet, heter det i invitasjonen som har gått ut til frivillige organisasjoner og andre instanser i disse dager.

Håper alle foreninger blir med

Underveis i dugnaden skal de fremmøtte bruke dialogverktøyet ALLEMED. Det kan du lese mer om på allemed.no.

Det oppfordres til at minst en person fra hver organisasjon/forening er representert.

Det er påmelding på e-post til Nordre Follo kommune innen 1. november. På grunn av smittevernkrav er det et begrenset antall som kan delta på arrangementet. Smittevernregler for møtet vil bli sendt ut til deltakerne i forkant.

Kommentarer til denne saken