Linnestad og Sjøvold på topp i Høyre

TO PÅ TOPP: Thomas Sjøvold (t.v.) og Anne Kristine Linnestad topper høyres liste foran det kommende valget.

TO PÅ TOPP: Thomas Sjøvold (t.v.) og Anne Kristine Linnestad topper høyres liste foran det kommende valget.

Artikkelen er over 1 år gammel

Nordre Follo Høyre har i dag sluppet sitt listeforslag til kommunevalget, og det står én fra Oppegård og én fra Ski på topp.

DEL

NORDRE FOLLO: Nominasjonskomiteen i Nordre Follo Høyre har lagt frem sitt listeforslag.  Forslaget inneholder 53 navn, det maksimale som er tillatt når kommunestyret består av 47 representanter.

– Jeg mener vi har lagt frem en sterk liste, sier Kjell G. Pettersen, som er leder i Nominasjonskomiteen. Han er i dag varaordfører i Oppegård.

– Listen inneholder en rimelig fordeling mellom fornyelse og erfaring. 55% av kandidatene er fra Ski og 43% fra Oppegård. Vi skulle gjerne hatt med noen flere fra Oppegård, men dette tilsvarer noenlunde befolkningsfordelingen mellom de to kommunene, sier Pettersen til ØB.

Sjøvold på topp

Thomas Sjøvold tidligere nominert som partiets ordførerkandidat og Anne Kristine Linnestad som varaordførerkandidat.

På listeforslaget er det 58% menn og 42% kvinner. Snittalderen er 50 år. Den yngste kandidaten er 18 år og den eldste 81. Av sittende kommunestyrerepresentanter og vararepresentanter har 12 fra Ski log 14 fra Oppegård sagt nei til gjenvalg.

Videre nedover på listen finner vi Melissa Kristiansen fra Kolbotn, som i dag sitter i kommunestyret i Oppegård. Etter henne kommer Helge Bunæs fra Ski, Helge Marstrander fra Oppegård, Lise Fehren Rorsch og Benthe Austad Biltvedt fra Oppegård, for å nevne noen.

Nordre Follo Høyres nominasjonsmøte er forøvrig den 22. november.

Ligger best an

Fra 1. januar 2020 er Ski og Oppegård kommuner historie. Da er de to kommunene slått sammen til Nordre Follo kommune. Fra da av trer også et nytt kommunestyre i kraft, basert på resultatet av kommunevalget høsten 2019. I en meningsmåling Sentio Research Norge AS har utført på vegne av Østlandets Blad 15. oktober, forteller velgerne hvilke partier de kommer til å stemme på i den nye storkommunen.

I dag er det 41 representanter i kommunestyret i Ski, 33 i Oppegård. Kommunestyret i Nordre Follo skal ha 47 representanter. Ifølge meningsmålingen blir Høyre det aller største partiet, med 38,7 prosent av stemmene og 19 mandater. Det er over ti prosentpoeng foran Arbeiderpartiet, som får 27,3 prosent av stemmene og 13 mandater.

I meningsmålingen har ØB også spurt velgerne hvem de ønsker skal bli ordfører i den nye storkommunen etter valget høsten 2019. Her er det omtrent dødt løp mellom Hanne Opdan (Ap) og Thomas Sjøvold (H). 32 prosent svarer de ønsker nåværende ordfører i Ski, 35 prosent svarer nåværende ordfører i Oppegård. 29 prosent svarer at de ikke vet hvem de foretrekker.

Her er resultatene fra vår meningsmåling, så får tiden vise hvordan velgerne velger når den tid kommer.

Artikkeltags