Har fått inn over tusen forslag til kommunevåpen for Nordre Follo

Nå kan du vinne 15.000 kroner, hvis du designer det nye kommunevåpenet til Nordre Follo. Fra venstre: Mette Skrikerud (kultursjef i Ski), Lars Roar Masdal (prosjektleder), Anne Iren Brynildsen (KrF), Lone Schrøder (Kolben-sjef), Lin Groa Haugen (Ap), Marthe Arnesen (MDG), Arvid Herland (Ap) og Per Eivind Jensen (KrF)

Nå kan du vinne 15.000 kroner, hvis du designer det nye kommunevåpenet til Nordre Follo. Fra venstre: Mette Skrikerud (kultursjef i Ski), Lars Roar Masdal (prosjektleder), Anne Iren Brynildsen (KrF), Lone Schrøder (Kolben-sjef), Lin Groa Haugen (Ap), Marthe Arnesen (MDG), Arvid Herland (Ap) og Per Eivind Jensen (KrF) Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Komiteen som skal plukke ut de beste forslagene til kommunevåpen for Nordre Follo, har nok fått mer å gjøre enn de kanskje så for seg. Over tusen tegninger kom inn før fristen gikk ut.

DEL

OPPEGÅRD/SKI: Fristen for å levere forslag ti kommunevåpenet for den nye storkommunen, gikk ut 1. september.

– Noen er barnehagetegninger, noen er det proffe aktører som har utformet, så det er et stort sprik. Noen har tatt utgangspunkt i dagens kommunevåpen med hestehoder og urgårder, mens andre har tegnet noe helt nytt. Mange av forslagene handler om kommunikasjon, som tog, knutepunkt, kongeveier og så videre. Her er det mye spennende og mye å ta tak i. Det er ikke mangel på ideer, erklærer Lars Roar Masdal fra Tårnåsen, som leder komiteen for kommunevåpenet.

Du kan vinne 15.000 kroner, hvis du designer Nordre Follos nye kommunevåpen 

Må velge sine favoritter

Nå skal alle tegningene scannes og katalogiseres før de deles ut til medlemmene i komiteen. Deretter skal medlemmene velge ut 25 av sine favoritter og komme overenes hvilke tegninger som skal være med videre i konkurransen.

– I første møte må vi prøve å komme ned til maks 25, eller helst ned til ti. Deretter vil vi utvide gruppen med noen som kan noe om heraldikk og som kan hjelpe oss med å identifisere elementer som bør være med videre i arbeidet, forteller Masdal.

Emmeline (13) tegnet forslag til kommunevåpen for Nordre Follo 

...og ende opp med ti tegninger

Underveis vil fellesnemnda bestående av politikerne fra Ski og Oppegård få en statusrapport om hvilke forslag som komiteen har plukket ut.

– De ti vi ønsker å å gå videre med, skal utvikles og tegnes på nytt, med lik fargepalett, slik at de får et likt uttrykk. Deretter går tre av tegningene til fellesnemda, som skal avgjøre hvilket forslag som blir kommunevåpenet for Nordre Follo.

Vil ha råd fra innbyggerne

Før fellesnemnda får siste ordet i saken, skal de tre finalekandidatene legges frem for innbyggerne i den kommende storkommunen, slik at folk i Ski og Oppegård får et ord med i laget.

Vinneren av tegnekonkurransen kan ikke bare smykke seg med at det er hun eller han som har tegnet kommunevåpenet for Nordre Follo. Vinneren får i tillegg 15.000 blanke kroner for innsatsen. De to andre finalistene får 5000 kroner hver, mens de sju som er med frem til finalen, får en tusenlapp hver.

Vil ha flere forslag til kommunevåpen 

Artikkeltags