Nordre Follo skal bli Norges beste arbeidsgiver

ENGASJERT: Silje Brekke Bakken har klare meninger om dette temaet. Har du? Send gjerne inn ditt svarinnlegg via skriverommet på oblad.no/debatt

ENGASJERT: Silje Brekke Bakken har klare meninger om dette temaet. Har du? Send gjerne inn ditt svarinnlegg via skriverommet på oblad.no/debatt Foto:

Av

Etter å ha jobbet som vikar på et eldrehjem seks somre på rad, vet jeg selv hvor stor forskjell det er før og etter man blir kjent med de som bor der. Jeg merker det ofte selv; hvordan jeg er i stand til å gi bedre omsorg for beboerne når jeg kjenner dem og vet hva de trenger, skriver innsender av dette innlegget.

DEL

MeningerNordre Follo kommune blir arbeidsgiver for nærmere 5000 mennesker. Av disse er en stor andel ansatt i helse- og omsorgsyrker. Da må vi som skal sitte i kommunestyret - både erfarne og helt ferske, som meg selv - ta ansvar for å sikre hele, faste stillinger for de som måtte ønske det selv. Den jobben er Nordre Follo Arbeiderparti klare for.

Det er særlig tre årsaker til at heltidsstillinger er viktig i helsesektoren. Først og fremst handler det om forutsigbarhet og stabilitet for innbyggerne. Heltidsarbeid gir ikke bare større økonomisk frihet, men mulighet til boliglån og trygghet i hverdagen - nå og senere. Hvilke muligheter man får i arbeidslivet nå, har jo nettopp mye å si for fremtiden, særlig som pensjonist.

For det andre sikrer heltid bedre tjenester, særlig for eldre på institusjon. Mange nye og ulike ansikter kan gå utover brukernes trygghetsfølelse. Det handler om noe så grunnleggende som å omgås mennesker som kjenner deg; mennesker som kjenner morgenrutinen din, og som vet hvilke programmer du liker på tv-en.

Etter å ha jobbet som vikar på et eldrehjem seks somre på rad, vet jeg selv hvor stor forskjell det er før og etter man blir kjent med de som bor der. Jeg merker det ofte selv; hvordan jeg er i stand til å gi bedre omsorg for beboerne når jeg kjenner dem og vet hva de trenger.

Sist, men ikke minst handler deltidsproblematikken om likestilling. Vi vet at kvinner i langt større grad enn menn jobber deltid, og vi vet at kvinner dominerer helseyrkene. Det betyr at når 2 av 3 jobber deltid i helse- og omsorgssektoren, rammes kvinner særlig hardt.

Da er det særlig to løsninger som Nordre Follo Arbeiderparti vil satse på. Heltid skal alltid være hovedregelen når kommunen utlyser stillinger, og samtidig må vi jobbe for at de som i dag jobber deltid får muligheten til heltid. I tillegg må vi være tøffe nok til å prøve ut nye ordninger - et potensielt prøveprosjekt kan være å teste ut en 6- timersdag i helseyrkene, både for å avlaste de som jobber i svært tunge yrker, men også for å rekruttere flere. En annen spennende løsning kan være å innføre en felles vikarpool for kommunens tjenester. Da vil de som jobber som vikarer i kommunen får tryggere arbeidsforhold med en fast arbeidsramme.

Arbeiderpartiet er klare for at den nye kommunen vår skal bli Norges beste arbeidsgiver, og vi er klare for å kjempe videre for vår kjernesak; faste, hele stillinger. Det er en kamp vi må vinne.

Silje Brekke Bakken, 5 kandidat og ungdomskandidat for Nordre Follo Arbeiderparti og Arbeiderpartiets Stortingsgruppe

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags