SKI: Som den første bedriften i Ski, har de nye eierne av Cafe Sjarm, Ingunn Ellingsrud og Unni Merete Kongsten meldt seg inn i tjenesten Too Good to Go. En tjeneste som går ut på at restauranten, eller kafeen, som i dette tilfelle, legger ut henting av mat som ikke er solgt i løpet av dagen.

Målet med tjenesten er å redusere noe av all kasting av mat. Bare i Norge mener tjenesten at det kastes så mye som 360.000 tonn med god og spiselig mat i året.

Lykkeposer

Jentene, som tok over Cafe Sjarm i juli, har sett at de ofte ender opp med for mye mat.

– Vi liker ikke å kaste mat. Det gir oss ikke noe stor økonomisk gevinst, men desto bedre samvittighet, når vi legger ut våre lykkeposer.

Posene vil varigere etter hva som blir igjen etter dagens omsetning. På hverdager vil det hovedsakelig bety hjemmelaget gjærbakst, mens i helgen kan det vanke rimelig tapas.

Bra start

– Vi har fått en bra start på stedet, men må hele tiden heve oss. I dag er første dag med mandagsåpent og samtidig lanserer vi Too Good to Go, så dette blir spennende, smiler Kongsten. Og Ellingsrud utdyper:

– Vi har blitt oppfordret av Ski-folket til å holde åpent alle dager i uken, så nå trenger vi støtte fra dem. Litt usikker på mottagelsen av den nye tjenesten vår, er vi også. Det blir jo feil om folk slutter å komme innom på dagtid, for heller å vente på lykkeposene våre skal bli lagt ut før stengetid.

Mattilsynet har sagt go, for den relativt nye tjenesten i Norge.

Den enkleste veien, for å få tilgang til lykkeposene, er å laste ned tjenestens app.

Overskuddsmaten selges billig og forhåndsbetales via denne appen eller nettsiden og hentes av brukeren like før stengetid.