– Bli med på trening med Blindeforbundet

GLEDER SEG: Fylkesleder Torunn Gaarder fra Vestby og Arild Hagen fra Langhus håper mange vil bli med på trening på Ski skole fremover.

GLEDER SEG: Fylkesleder Torunn Gaarder fra Vestby og Arild Hagen fra Langhus håper mange vil bli med på trening på Ski skole fremover. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Er du synshemmet og kvier deg for å dra på trening? Nå får du et splitter nytt tilbud gjennom Norges Blindeforbund.

DEL

SKI: Get going, heter det. Dette er et ukentlig lavterskeltilbud med gruppetrening for blinde og svaksynte.

– Kommunen har gitt oss treningstid på Ski skole på torsdagskveldene. Målet er å komme i gang i løpet av mars, sier Arild Hagen fra Langhus.

– Dette er et lavterskeltilbud, sier Torunn Gaarder fra Vestby, daglig leder for fylkeskontoret i Norges Blindeforbund.

Dørstokkmila er ekstra tung for blinde og svaksynte. Derfor er Norges Blindeforbund glad for å ha fått støtte fra Extrastiftelsen til Get going.

– Denne treningen skal foregå i trygge omgivelser med folk som har kunnskap og kjennskap om det å være blind og svaksynt, samtidig som det er andre som er i samme situasjon som deg der. Du er ikke alene i mengden om ikke å se. Alle stiller med samme handikap, sier Torunn Gaarder.

Personlig trener

Treningene skjer med personlig trener. Det er en ukentlig felles økt. Ved oppstart vil deltakerne sette individuelle målsetninger sammen med trenerne, og helsegevinsten måles underveis. Treningen består av enkle øvelser deltakerne kan videreføre selv når prosjektet er avsluttet.

I tillegg blir det kostholdsveiledning og opplæring i hvordan du kan få et sunnere og bedre kosthold i hverdagen og hvordan man selv kan lage sunn mat.

– Fylkene som allerede er i gang, har godt oppmøte og det går så det griner, sier Torunn Gaarder.

– Det er morsommere å trene sammen med andre, folk du kjenner og som kanskje har det samme handikapet som deg selv. Ski er et knutepunkt, og vi møter gjerne folk som skal på treningene på stasjonen, sier hun.

Tilbudet er åpent for alle i hele Follo. Selve treningen er gratis, men deltakerne må kjøpe litt utstyr til kostpris. Du må melde deg på til torunn.gaarder@blindeforbundet.no, og hun svarer gjerne på spørsmål.

Artikkeltags