Gå til sidens hovedinnhold

Norsk flyvertinne tatt med promille på Gardermoen

Artikkelen er over 2 år gammel

– Hun ble tatt av flyet og sendt til legevakta for blodprøve.

Onsdag formiddag gjennomførte politiet en promillekontroll for flymannskap på Gardermoen. Flere crew fra flere selskaper ble kontrollert og en norsk kvinnelig flyvertinne i 20-åra blåste til rødt.

– Det er snakk om lavpromille. Nå er kvinnen tatt av flyet og sendt til legevakta for en utvidet blodprøve. Først når svaret på blodprøven foreligger vil vi vite hva promillen er, opplyser operasjonsleder Karianne Knudsen i Øst politidistrikt til Romerikes Blad.

Politiet opplyser at flyvertinnen jobber for Norwegian.

– Hun fikk ikke lov å fly med det planlagte flyet i formiddag, nå følges hun opp videre av selskapet, så vil hun få en politisak på seg om prøvesvaret fra blodprøven samsvarer med det resultatet vår promillekontroll ga, sier Knudsen.

Presseansvarlig i Norwegian, Charlotte Holmberg Jacobsson, bekrefter hendelsen.

– Det stemmer at det har vært en kontroll på Gardermoen der en av vår kabinansatte ble bedt om å ta en ekstra kontroll hos politiet. Dette er nå en sak som håndteres av dem og ytterligere spørsmål må rettes til dem, sier hun.

– Hvordan jobber dere for å unngå slike tilfeller?

– Vi har tydelige regler som er enda strengere enn det norske lovverket og vi har nulltoleranse for dette, svarer Jacobsson.

Kommentarer til denne saken