SKI: I den femte delen av fotokonkurransen er temaet "trær og natur". Naturen byr på fascinerende former og motiver. Bruk fantasien, ta deg god tid og se etter overraskende mønstre. Fotografering i naturen kan gi deg kunstneriske bilder av ypperst klasse.

- Jeg liker å reflektere og bruker mye assosiasjoner. Jeg henger meg ofte opp i noe når jeg leter etter motiver. Å tenke på hva trær er hjelper, forteller fotograf og general for Norsk Naturfotofestival Magnus Reneflot.

Bilder er ikke bare natur, selv om det er veldig gøy å ta bilder i naturen. Prøv å ta bilder i vinkler som ikke alle andre gjør, og du kan få de mest fantastiske bildene.

Trær er unike

Trær er så mye. Her gjelder det å finne de motivene som ikke er åpenbare. De strekker seg mot himmelen, mot lyset, de har grener, forgreninger, blader eller nåler, de er rette, krokete, har glatt eller ru overflate. De er bitte små og enorme, de finnes overalt og er alle forskjellige.

- Hvert eneste blad eller barnål er unike. De skjuler, og fremhever, kaster skygge og lys. Produserer gjødsel og CO2. For en fotograf som skal portrettere trær er motivene uendelige, man ser ikke trærne for bare skog, sier Reneflot.

Ha tålmodighet

Når du tar bilder i naturen får du de beste resultatene ved å arbiede med naturen. Bruk naturens farger og kombiner gjerne is, vann og tåke.

- Jeg velger å vise ”trær” på en måte som ikke med det samme forbindes med trær. Bilde må vise noe man kan undres over og som åpner og setter de grå på en liten prøve i hvert fall en liten stakket stund, sier Reneflot.

Sett tålmodigheten din på prøve med spaserturer, lange ventetider og vanskelige forhold for å få fotografier med fantastiske kontraster, farger, lys og silhuetter.

For å delta i konkurransen må du legge ut bilde innenfor temaet på Instagram. Husk å hashtagge med #folloliv og #norsknaturfotofestival. Det trekkes én vinner i hvert tema som får bilde sitt utstilt under festivalen, du vil også bli belønnet med flotte premier fra Japan Photo. Det vil også være én hovedvinner som trekkes utifra de seks temavinnerne. Alle vinnerne vil bli kåret av en jury bestående av profesjonelle fotografer, uken før Norks Naturfotofestival. Alle vinnerne vil bli kontaktet.