Vi har et tilbud til deg. Prøv ØB+ og få tilgang til alt på ØB.no i åtte uker for kun 99 kroner.

FOLLO: I dag starter Norsk Naturfotofestival for tredje gang.

For å skape enda mer glede og bevissthet rundt naturen vår, samt senke delingsterskelen for amatør-fotografer, gikk naturfotofestivalen og ØB sammen om en fotokonkurranse på Instagram.

Siden januar har vi i en egen inspirasjonsserie på seks artikler tipset om hvordan man for eksempel fanger følelser med kamera, eller tar bilder som overrasker.

Det er trukket en vinner i hver kategori. Den ene kategorivinneren er også hovedvinneren av konkurransen. Kan du gjette hvilket?

Første tema var: Ta bilder som forteller en historie

Her er vinnerbildet:

 

Vi bruker mobilen til det meste i dag, og hverdagen blir jevnt og trutt dokumentert: Dette må du tenke på når du tar bilder med mobiltelefonen din

Her er vinnerbildet:

 

Motlys trenger ikke bare bety hvit himmel og mørke ansikter: Vær leken og tenk utenfor boksen - bruk motlyset til din fordel

Her er vinnerbildet:

 

Det er gjerne etter at man har tatt bilder fra ulike settinger at man ser om bildene vekker følelser i deg: Slik formidler du følelser gjennom bilder

Her er vinnerbildet:

 

Mange er veldig glad i trær og skog. Det bugner av flotte motiv i norsk skog: - Man ser ikke trærne for bare skog

Her er vinnerbildet:

Se mulighetene rundt deg: Ta bilder som overrasker

Her er vinnerbildet:

En egen jury har gått gjennom over 500 bidrag. Juryen bestod av fotografene Bjørn Sandness i ØB, Magnus Reneflot, daglig leder Norsk Naturfotofestival og Nina Frydenlund i Norsk Naturfotofestival.

Hovedpremien er et gavekort på Japan Photo til en verdi av 4000 kroner, og går til Kjersti Holst. De andre vinnerne premieres med gavekort på 500 kroner. Premiene kan hentes på festivalkontoret på Thon hotell.

Bruk #folloliv på Instagram for å dele dine bilder med ØBs lesere. Sjekker du ut emnetaggene folloliv og norsknaturfotofestival, kan du se alle bidragene til fotokonkurransen.