Vi har et tilbud til deg. Prøv ØB+ og få tilgang til alt på ØB.no i åtte uker for kun 99 kroner.

SKI: Ski kinos store sal var fylt til randen av forventningsfulle barn fra skoler i Ski. De var invitert til å se filmen om "Snusen og Tinni".

Historien er av det søte slaget. En hund ved navn Tinni, fikk seg en ny bestevenn. Også den på fire ben, men det var en rev, som snart fikk navnet Snusen.

Dette var åpningen av årets store fotofestival i Ski, som skal vare hele helgen.

De minste barna fra Langhus skole, Finstad skole, Hebekk skole og Ski skole hadde tatt turen til Ski kino for en fantastisk naturopplevelse på film.

Tilsammen 370 barn var påmeldt til dette arrangementet.

- Vi ønsker å starte interessen for natur i så tidlig alder som mulig. Med visuelle virkemidler tror jeg vi lettere kan nå ut, sier en fornøyd festivalgeneralen for Norsk Naturfotofestival, Magnus Reneflot.

Historien om hunden og reven har sin opprinnelse fra Ski hundepensjonat. Det var eieren, Torgeir Berge som oppdaget det noe spesielle vennskapet. Denne vakre historien ble først til bok. Alle Berges videofilmer ble til slutt en film. Det er denne filmen som ble vist frem for alle barna fredag formiddag.

Forfatteren av boka, Berit Helberg, var også til stede. Hun bidro med mye informasjon om forholdet mellom Snusen og Tinny og hvordan boken ble til. Hun fikk god hjelp av hundepappa Torgeir Berge.

Festivalgeneralen, Magnus Reneflot er glad for at fotofestivalen nå endelig er i gang og gleder seg stort til fortsettelsen gjennom helgen.