SKI: Teknisk perfekte bilder er vel og bra, men nå gjelder det å jakte på motivene med det lille ekstra.

Norsk naturfotofestival arrangerer fotokonkurranse i samarbeid med Østlandets Blad. Den er åpen for alle, og du kan sende inn bidragene via Instagram. Fristen er 10. mars.

Fotograf Nina Frydenlund fra Ski er en av dem som sitter i juryen sammen med blant andre festivalgeneral Magnus Reneflot.
Sjangeren naturfoto er et vidt begrep.

– Den kan spenne fra rent kunstfoto til bilder tatt i forskningsøyemed. Bildene du sender inn kan være tatt hvor som helst, men vi ser gjerne at de forteller en liten historie, sier Nina Frydenlund.

Hun er også opptatt av at fotoutstyret ikke skal sette noen begrensing.

– Er motivet godt nok, kan det være tatt med mobiltelefonen.
 

Fange en stemning

Festivalgeneral Magnus Reneflot bygger opp under det som er blitt sagt.

– Det teknisk perfekte motivet kan bli glatt, så det gjelder å fange en stemning eller formidle et budskap. Vær opptatt av formidling, råder Reneflot.

– Har du noen andre, enkle råd å gi til dem som ikke er så vant til å delta i fotokonkurranser?

– Tenk bakgrunn og var litt opptatt av at den ikke skal være forstyrrende. For en dreven fotograf går dette automatisk, men det kan kreve litt trening. Sørg også for å gå tett på motivet. De fleste bilder lider av at de er tatt på for lang avstand. Men ikke bli så opptatt av dette at du mister øyeblikkene, påpeker fotografen.

Dette betyr at kommer du over en pussig situasjon med en rev, så får det ikke hjelpe at det ser ut som det vokser en bjørk opp av hodet på den.
Og en liten påminnelse fra arrangøren: Bildene du sender inn må være dine egne.

Her kan du lese mer om fotofestivalen 2014

Fulle hus i fjor

Norsk naturfotofestival ble arrangert for første gang i fjor. Den trakk fulle hus, og tilbakemeldingene fra både fotografer og publikum var meget gode.

Årets festival arrangeres i Ski helgen 20. til 22. mars. En lang rekke fotografer fra inn- og utland vil holde foredrag og presentere sine arbeider i Rådhusteatret. Kunne du tenke deg festivalpass, begynner det å haste.

Rådhusfoajeen vil også i år bli brukt til utstilling, men det meste av bilder vil nå bli samlet på Ski hotell, der det også blir rigget til utstyrsmesse og festivalkontor. Her er det gratis adgang og åpent for alle.

Konkurranseregler

Du kan delta med tre bilder i konkurransen.

Disse sendes inn via Instagram til emneknaggen: #nnff2015ski

Bildene må være tidligere upubliserte eller publiseres på nytt med rett emneknagg, slik at alle bilder starter med 0 likes.

Merk hvert bilde med navnet ditt og e-postadressen.

Fristen for å sende inn er 10. mars.

De bildene som i første runde får flest «likes» går videre til juryering.

Bildene vil bli vurdert etter to kriterier. Innholdet og teknisk bra utførsel.

Hovedpremien er et hotellopphold, og det er i tillegg flere mindre premier. Utdelingen skjer under festivalen.