13 ble spillmillionærer i Follo i 2017

DELTE: En Frogn-mann vant hele 27,5 millioner kroner da andelsbanken hans prikket inn riktig tall i Vikinglotto. Lotto-vert May Lisbeth M. Myrvang jubler over den store premien.

DELTE: En Frogn-mann vant hele 27,5 millioner kroner da andelsbanken hans prikket inn riktig tall i Vikinglotto. Lotto-vert May Lisbeth M. Myrvang jubler over den store premien.

Artikkelen er over 2 år gammel

Norsk Tipping har i 2017 satt flere rekorder. Ingen av rekordene havnet i Follo, men det regnet likevel noen millioner over regionen.

DEL

FOLLO: Før siste Lotto-trekning i kveld er det blitt 532 nye spillmillionærer i 2017. 13 av disse har bostedsadresse i Follo.

Den som vant mest penger i 2017 fra Follo, er en mann bosatt i Frogn. Han vant 27,5 millioner kroner i Vikinglotto 19. april. Den nybakte millionæren var én av ti i en andelsbank som vant hele 275 millioner.

Da Norsk Tipping tok kontakt og begynte å lese opp summen han hadde vunnet, tilkalte han kona:

– Du verden! Vent, nå må jeg få kona mi hit slik at du kan fortelle henne dette.

– Mannen din har vunnet 27 millioner 508.000 612 kroner i Vikinglotto.

– Hahaha, gi deg’a, hahaha!

– Jeg så at det var ti stykker som vant enorme summer via andelsbank i fjor, så etter det har kun levert det selv. Det var jammen ikke dumt, sa mannen til Norsk Tipping.

St. Hanspremier

De tre neste på oversikten fra Norsk Tipping er alle fra Ski. St. Hansaften prikket en Ski-mann inn syv riktige tall i Lotto og stakk av med toppremien på vel åtte millioner kroner. De to neste på listen er en kvinne fra Ski som også ble Lottomillionær. Hun endte opp med en premie på vel 3,5 millioner kroner. I påsken trakk Norsk Tipping ut flere millionvinnere i Lotto. Der ble en kvinne fra Ski og en kvinne fra Ås trukket ut.

To Lotto-millionvinnere fra Oppegård er også trukket ut i løpet av året. Én kvinne og én mann ble én million kroner rikere. Den ene ble trukket ut St. Hansaften, mens den andre ble trukket ut 16. september.

I tillegg vant en Oppegård-mann vel to millioner kroner i Koker. Den vant han lille julaften. Den siste vinneren er en kvinne fra Oppegård som ble millionær på Flax-lodd.

Mange rekorder

Nesodden hadde to spillmillionærer i 2017. En mann vant 1,45 millioner kroner i Vikinglotto denne uken, mens en annen mann vant én million kroner i ekstratrekningen i Lotto lille julaften.

En kvinne fra Vestby ble også Joker-millionær i år. Hun vant 1,21 millioner kroner 15. juli.

Totalt delte Norsk Tipping ut 52.995.570 kroner til millionvinnerne i Follo i 2017. I Akershus ble det delt ut 355.174.400 millioner til millionvinnerne.

Det har vært et begivenhetsrikt år, ifølge Ingrid Roterud Mathisen, vinneransvarlig i Norsk Tipping. Hun er med i teamet som ringer de heldige vinnerne og formidler millionbeskjedene.

– Det har vært mange utrolige vinnerøyeblikk vi har fått gleden av å dele med vinnerne når vi har ringt dem. Ingen historier er like, og det er det som gjør vår jobb til Norges morsomste, sier Mathisen entusiastisk.

I 2017 er det blitt satt flere rekorder i Norsk Tipping-sammenheng. 18. august ble det satt premièrecord da en mann vant utrolige 441 millioner kroner i Eurojackpot. Før dette var den største utbetalingen til en enkeltspiller 216 millioner kroner i Vikinglotto. Rundt tre måneder senere vant ei kvinne fra Oslo 341 millioner kroner i Vikinglotto. Aldri før har en enkeltspiller vunnet så mye i Vikinglotto. Det ble dessuten satt rekord i antall ferske Lotto-millionærer i løpet av et år. Hele 279 spillere fikk tittelen Lotto-millionær i 2017.

Artikkeltags