Gå til sidens hovedinnhold

Anakin har fått milliongave

Norske Redningshunder har fått tre millioner kroner av Sparebankstiftelsen DNB. Pengene skal brukes til et kompetanseløft for hele organisasjonen.

Artikkelen er over 3 år gammel

Norske Redningshunder har fått et stort klapp på skulderen.

SKI/NORDBY: Norske Redningshunder har hovedkontoret sitt i Tamburveien 5 på grensen mellom Ski og Solberg. Der var det en stor dag onsdag da Sparebankstiftelsen DNB overrakte tre millioner kroner.

- En gledens dag! Dette vil frigjøre midler til å styrke mange områder i organisasjonen vår, sier styreleder Knut Skår i Norske Redningshunder.

LES OGSÅ: Nicky viste sine ferdigheter for de kongelige

Har vokst veldig

– Pengene skal vi bruke til treårig kompetanseheving for hele landet. Vi har vokst så mye de siste ti årene. Da hadde vi 130 oppdrag i året. Nå ligger vi nærmere 500. Pr. nå er vi nest største redningsorganisasjon i Norge målt i antall landbaserte søk- og redningsoppdrag, sier daglig leder Jim Olav Hansen fra Kroer.

– Vi blir sikkert brukt så mye, at politiet og Hovedredningssentralen kaller oss ut, fordi de ser på oss som «profesjonelle» frivillige. Den kompetansen skal vi holde på, sier Hansen.

Bildeserie

Milliongave til Norske Redningshunder

 

- Gjør hverdagen lettere

– Vi har jobbet mye opp mot Justisdepartementet, helt opp på statssekretærnivå. Det er mange fine ord, men lite action. Vi gjorde et fremstøt mot Sparebankstiftelsen DNB og fikk telefon før påske om at søknaden var innvilget. Det gjør hverdagen mye lettere. Det vil gjøre oss til en enda bedre organisasjon som kan holde fokus på de oppgavene vi virkelig trenger å ta tak i, sier Jim Olav Hansen.

Pengene går til kursvirksomhet for grasrota.

– Vi har stor rekruttering i Norske Redningshunder. Antall ekvipasjer øker og vi vokser fort. Det tar i snitt tre år å utdanne en hund og hundefører hos oss, sier Jim Olav Hansen.

Vurderes fortløpende

Norske Redningshunder utdanner også instruktører selv i egen organisasjon.

– Vi har vanlige tildelinger vår og høst med søknadsfrister 1. september og 1. februar, men har også større nasjonale tildelinger som dette faller inn under. De vurderes fortløpende, sier rådgiver Marcus Christensen i Sparebankstiftelsen DNB.

– De har støttet oss to ganger før. Vi har kjøpt beredskapsvester vi gir til alle som er godkjent. Det er vår uniform, sier Jim Olav Hansen.

LES OGSÅ: Savnet Drøbak-kvinne funnet i god behold

Kommentarer til denne saken