Gå til sidens hovedinnhold

NRK-streiken over etter åtte dager

Artikkelen er over 3 år gammel

Partene i NRK-konflikten kom onsdag til enighet. Dermed er NRK-streiken over etter åtte dager.

Formelt avsluttes ikke streiken før ved midnatt natt til torsdag, men kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen lovet noe humoristisk onsdag kveld at ingen NRK-journalister som i pur glede kommer løpende til Marienlyst før den tid vil bli nektet adgang til arbeidsplassen.

Eriksen stilte sammen med NRK-journalistenes fagforeningsleder, Richard Aune, i TV-resepsjonen på Marienlyst og kunngjorde at de hadde kommet til en enighet om årets lønnsoppgjør.

– Vi har fått gjennomslag for alle våre tre hovedkrav. Vi har fått en forsikring om at vi skal sikres kompetanse også i framtida, vi har fått inn i avtaleteksten at tilkallingsvikarer skal likebehandles med fast ansatte når lønn skal fastsettes, og vi har fått et lønnstillegg på 18.100 kroner, sa Aune.

Han hevdet at lønnstillegget vil bidra til å ta inn noe av lønnsetterslepet til sammenlignbare grupper i andre medier, og høstet jubel og applaus fra streikende medlemmer som overvar den improviserte pressekonferansen. Kringkastingssjefen understreket på sin side at beløpet er innenfor rammen som frontfagsoppgjøret har satt for lønnsøkning i år. Han har siden streiken brøt ut avvist kategorisk å gi et lønnstilbud som vil gjøre lisensbetalte journalister i statskanalen lønnsledende i Norge.

– Vi har funnet en løsning som er god for begge parter. Den totale løsningen avtalen innebærer, er jeg veldig glad for, sa kringkastingssjefen.

Kommentarer til denne saken