Gå til sidens hovedinnhold

NSB-passasjerene på Østfoldbanen er minst fornøyd i landet

Artikkelen er over 2 år gammel

Men samlet sett er kundene mer fornøyde med NSB i høst enn de var i vår.

For abonnenter

ØSTFOLDBANEN: To ganger i året måler NSB hvor fornøyde de reisende er med togtilbudet. Strekningene på Østfoldbanen er dårligst i landet, og trekker kraftig ned.

Forsinkelser, innstillinger og stappfulle tog og kapasiteten er gjengangere når de reisende er misfornøyde.

Men ikke alle er misfornøyde. ØB treffer Audun Würgler på Ski stasjon torsdag ettermiddag. Han pendler mellom Ski og Oslo, og er slettes ikke så misfornøyd.

– Jeg er egentlig kjempefornøyd. Deter hyppige avganger både på morgenen og ettermiddagen. Det er noen forsinkelser, men heldigvis er det mange tog, sier han i vinterkulden til Østlandets Blad.

– Hva kan gjøres av forbedringer?

– Sånn det er nå, ser jeg at det er vanskelig for at kan bli så mye bedre. Det er kapasiteten det går på, sier Würgler.

– Du gleder deg kanskje til Follobanen står ferdig i 2021?

– Det er jeg spent på, og da får vi en kapasitetsøkning, sier pendleren.

Totaløkning

På den gledelige siden for NSB øker den totale tilfredsheten for hele landet, fra 71 til 72 poeng. Beste resultat er 100 poeng.

Helt nederst finner vi lokaltoget mellom Skøyen og Mysen (L22) med 55 poeng, en nedgang fra 57 poeng. Dermed har lokaltoget på Østre linje overtatt bunnplasseringen fra lokaltoget mellom Stabekk og Ski (L2), som fikk 59 poeng. Det er faktisk en økning fra i vår, opp fra 50 poeng.

Lokaltoget mellom Stabekk og Moss (L21) får et resultat på 63 poeng, mens regiontoget fra Oslo S til Halden og Göteborg får 64 poeng.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Fornøyde med personalet, misfornøyd med rutetilbud og punktlighet

Når det gjelder resultatene for NSB Øst, som omfatter lokaltogene i Oslo-området, regiontogene Drammen – Lillehammer og Eidsvoll – Skien, samt lokaltoget mellom Porsgrunn og Notodden, kommenterer NSB det slik i pressemeldingen:

«I NSB Øst får medarbeiderne en score på 79. Kundene er også fornøyde med billettkjøp, ombordstigning, kupékomfort, informasjon på toget og renhold. De er også mer fornøyde med informasjon under avvik, men ønsker også at den skal bli bedre enn den er i dag. Kundene er ikke fornøyd med punktlighet og ønsker seg et bedre rutetilbud.»

NSB mest fornøyde kunder finnes på Raumabanen mellom Dombås og Åndalsnes. Strekningen får 84 poeng i undersøkelsen.

– Vi er ekstra glade for at kundene i hele NSB-land fra Stavanger til Bodø gir gode tilbakemeldinger på våre medarbeidere, forteller konserndirektør for NSB Persontog, Arne Fosen, i pressemeldingen.

Fosen forstår de reisendes frustrasjon med innstillinger og forsinkelser.

– Dette har vi stor forståelse for. Om toget kommer og går som det skal har stor innvirkning på den enkeltes hverdag. Problemer i togtrafikken gir raskt utslag på hva kundene tenker om oss, sier han.

Les også

600.000 flere reiser med Østfoldbanen i år enn i fjor

 

Kommentarer til denne saken