NSB: - Det blir trangt - syv rushtidstog innstilt til Ski

SKI: På Ski stasjon gikk alt rolig for seg i formiddagstimene. Ikke var det kø og alle kom med de togene som gikk.

SKI: På Ski stasjon gikk alt rolig for seg i formiddagstimene. Ikke var det kø og alle kom med de togene som gikk.

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

SKI: NSB er veldig fornøyd med hvordan flyten i togtrafikken har vært - så langt.

- Vi er forbløffet over hvor bra det har gått. Nå er vi veldig spent på hvordan det går utover ettermiddagen. Det som er sikker, er at det blir trangt. Det er langt færre tog som går, men vi vil gjøre vårt ytterste for å få folk frem til dit de skal, sier pressevakt hos NSB, Håkon Myhre.

Han er spent på hvor lenge passasjerene synes det er greit med streik.

- Det går greit så lenge folk kommer seg frem, men det blir spennende å se hvordan de reagerer når de ikke gjør det lenger.

Like mange innstillinger i morgen

Vaktplanen for lokførerne er ikke klar ennå, men Myhre tror trafikken vil flyte ganske likt i morgen.

- Om det blir de samme avgangene som blir berørt i morgen, er umulig å si på det nåværende tidspunkt. Følg med på NSB.no oppfordrer han.

Og han avslutter telefonsamtalen med å si:

Håkon Myhre, kommunikasjonsrådgiver NSB persontog.

Håkon Myhre, kommunikasjonsrådgiver NSB persontog.

- Vi kommer nok til å snakkes neste uke også. Jeg tror ikke dette er over med det første.

Innstilte rushtidstog:

Skal du i retning Ski torsdags ettermiddag, er disse togavgangene innstilt fra Oslo S (lokaltogene er i uthevet skrift): 15:31, 15:35, 16:05, 17:05, 17:18, 17:31, 17:35.  For innstilte tog etter klokken 18:00, se NSB-app eller NSB.no

Fredag vil 160 avganger bli rammet. Hvilke avganger som blir innstilt, er blant annet avhengig av de streikende lokførernes turnus.

66 av lokførerne er ansatt i NSB.

Bakgrunn

71 medlemmer, 29 av dem i Ski,  i Norsk Lokomotivmannsforbund er i streik.

Lokførerne frykter togselskapene vil redusere kravene til fagkompetanse for å spare penger.

– Vi aksepterer ikke dumping av lokførernes utdanning. Vi må sikre at våre medlemmer kan frakte passasjerene trygt fram. Derfor er vi i streik, sier Rolf Ringdal, forbundsleder i Norsk Lokomotivmannsforbund

NLF krever også at lokførerne fortsatt skal tilbys 100 prosent stillinger, innflytelse ved bruk av delte dagsverk og at de daglige sikkerhetskontrollene av togene skal utføres av lokomotivførere.

- Lokførerens fagkunnskap er kundenes sikkerhet, mener forbundet.

Disse kravene vil ikke NSB og CargoNet imøtekomme. Derfor er det brudd, mekling og fare for streik i årets tariffoppgjør, skriver Norsk Lokomotivmannsforbund på sin hjemmeside.

NSB varsler at det ikke vil bli satt inn buss for tog. Det ville vært streikebryteri.

Flytoget blir ikke berørt av streiken.

Av de totalt 71 lokførerne som det er varslet plassoppsigelse for, jobber 58 i Oslo, Ski og Lillestrøm. Streiken får dermed store konsekvenser for reisende i disse områdene. Det er nemlig lokaltogene i Oslo og Akershus som først og fremst blir rammet av streiken. Strekninger som Ski-Skøyen-Stabekk og Lillestrøm-Spikkestad blir hardest rammet. I Bergen, Trondheim og Kristiansand er det tatt ut en lokfører på hvert sted, og streiken får dermed mindre konsekvenser der.

NSB har lagt ut en oversikt over samtlige avganger som ikke blir kjørt som vanlig. Kommunikasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i NSB sier til NTB at informasjonen også vil bli lagt ut i apper og i reiseplanleggeren.

Artikkeltags