Gå til sidens hovedinnhold

Ny E18 gjennom Follo - hva mener Schou med dette? 

I dette debattinnlegget, skriver innsenderne en kommentar på NTB-lekkasjene rundt E18. Er du enig eller uenig? Send oss et innlegg på debatt@oblad.no nå.

Østlandets Blad skriver i dag at Regjeringen vil sette av 1,8 milliarder kroner til ny E18 gjennom Nordre Follo og Ås. Det er gledelig at Regjeringen omsider har bestemt seg for at veien skal bygges, og at en delvis finansiering er på plass.

De to stortingsrepresentantene Anne Kristine Linnestad (H) og Ingjerd Schou (H) uttaler i ØB at «Veien skal og må bygges, av hensyn til trafikksikkerheten, tilgjengeligheten for varetransporten og til innbyggerne i Indre Østfold.» Det de ikke sier er at bompengeløsningen som er foreslått vil flytte trafikk over til lokalveier og skoleveier i Follo som allerede er sterkt trafikkert.

Stortingsrepresentant Ingjerd Schou (Høyre) uttaler ifølge ØB: «Politikerne i Nordre Follo og Ås skal ha et godt sovehjerte for ikke å finne en løsning!» Hva mener Schou med dette?

Dette kan høres ut som en trussel fra stortingsrepresentant Schou mot kommunestyrerepresentantene i to kommunestyrer. Slik prosjektet nå er lagt fram gir det ikke økt trafikksikkerhet totalt sett, fordi trafikk flyttes bort fra en nybygd E18 og over på lokalveier.

Vi forventer at stortingsrepresentantene fra Høyre selv bidrar til at Regjeringen og Statens Vegvesen finner bompengeløsninger som ikke medfører overbelastning av lokalveiene våre.

Vi har presentert problemstillingen i møte med samferdselsminister Hareide, og forventer at også han bidrar til konstruktive løsninger, når han nå har funnet midler til finansiering.

Så snart en tilfredsstillende bompengeløsning er på plass kan veien bygges.

Ola Nordal, ordfører i Ås og Hanne Opdan, ordfører i Nordre Follo

Kommentarer til denne saken