INGIERKOLLEN: Nicholas Wilkinson, tidligere stortingsrepresentant for SV, starter i FN-sambandet som politisk rådgiver med ansvar for bærekraftsmålene.

Wilkinson begynte i jobben denne uka, og gleder seg til å jobbe for en mer klimavennlig, likestilt og fredfull verden.

– Jeg er så glad at jeg kan jobbe for en mer klimavennlig, likestilt og fredfull verden. Bærekraftsmålene peker vei til en bedre verden. Da er det viktig at vi ikke bare snakker om hva andre land gjør eller ikke gjør, men også ser på problemene vi har som store klimagassutslipp eller problemer med voldtekt og vold mot kvinne. .Jeg vil være en veivisninger for folkevalgte for å følge bærekraftsmålene, men også være en vaktbikkje om de ikke følger hva FN har sagt Norge bør gjøre, sier Wilkinson i en pressemelding.

Han fortsetter:

– Bærelraftsmålene peker vei til en bedre verden. Da er det viktig at vi ikke bare snakker om hva andre land gjør eller ikke gjør, men også ser på problemene vi har hjemme, som store klimagassutslipp eller problemer med voldtekt og vold mot kvinner, sier Nicholas Wilkinson, seniorrådgiver i FN-sambandet.

En del av jobben hans er å fortelle regjeringen og Stortinget at de ikke følger FNs retningslinjer.

– Så på én måte skal jeg gjøre det jeg også gjorde da jeg var på Stortinget, sier han og smiler.

Han innrømmer samtidig at det er mye å sette seg inn i, og at han er glad for at han har så mange flinke kolleger som hjelper ham med å sette seg inn i ting.