FOLLO: Det var to spente sportsidioter som gikk i ØBs nye podkaststudio i Ski torsdag formiddag den 28. mars. Planene har ligget der en stund, men i dag var det altså på tide å endelig lansere ØBs første sportspodkast - den første podkasten i serien av flere fra mediehuset ØB.

Tungvektere

ØBs Knut Stenseth og Magnus Gulliksen er alltid oppdatert på hva som rører seg i sporten i Follo, både på innsiden og på utsiden. Dette kommer til å komme til syne i ØBs nye podkast, som kan lyttes til på flere plattformer. Den første episoden er tilgjengelig her:

* ØB.no

* iTunes på Mac, iPhone og iPad

* Anchor

* Google Podcasts

* Spotify

* Breaker

* Pocket Casts

* RadioPublic

Men navnet da? Podkasten heter jo Tungvekterne!

– Vi mener selv at det er sport dette skal handle om, og der har vi såpass peiling at det er tungvektere som uttaler seg, tross alt, samtidig som vi begge to nok også kroppslig går under kategorien, ler Magnus Gulliksen.

BOKMERK DENNE: Klikk her for å komme rett til vår podkast-side hos Anchor

– Ja, altså, det er jo også veldig mye vekttrening ute og går her, påpeker Knut Stenseth med et smil om munnen.

Det er med andre ord glimt i øyet det er snakk om. Men ikke bare humor. Det blir analyser og alvor også. Dette er gutter som lever og ånder for sporten - og både kjærligheten og engasjementet vil komme frem på alle mulige måter på i den nye podkasten.

Ikke bare lokalt

I første episode handler det om lokal idrett.

– Vi kan jo nevne at vi går så langt ned som å omtale Siggerud sitt tredjedivisjonslag i håndball, som skal spille regionscup i helgen mot et lag som vi mener jukser. Det blir også snakk om Follo HK og Follo HKs damer, og vi toucher innom Kolbotns toppseriedamer og kanskje også en ikke ukjent kar fra Nordmøre som har fått en viss jobb borte i Storbritannia, sier de to.

Ansvarlig redaktør Martin Gray er fornøyd med at podkast-planene nå er realisert.

– Utrolig gøy at vi endelig er på lufta med podkast - det er et format som supplerer godt de andre flatene vi formidler nyheter på, som nett, mobil, papir og via Googles smarthøyttalere, sier han.

Gray er spent på mottakelsen:

– Vi prøver oss frem for å se hvordan dette fungerer, og hvordan det slår an hos lytterne. Det er ikke tilfeldig at vi starter med en sportspod - sport er engasjerende, og det skjer så mye i Follo-sporten hver uke at Knut Stenseth og Magnus Gulliksen adri vil gå tom for temaer å prate om.

– Kommer det mer?

– Ja. Nå jobber vi med å utvikle innhold til flere programmer. Det er jo et spennende lokalvalg om noen måneder, og her er det også nok av temaer å ta tak i, så det er bare å følge med!