SKI: I mai 2021 gikk Trond Bentestuen på dagen fra jobben som administrerende direktør i Rema 1000. Siden den gang har han vært engasjert som rådgiver for større selskaper innen industri og finans.

Maxbo

Men nå har han fått en ny toppjobb innen handel – denne gangen innen byggevarer. Ifølge en pressemelding er Bentestuen ansatt som administrerende direktør i Løvenskiold Handel AS, et heleid datterselskap av Løvenskiold-Vækerø AS, som betjener både forbrukere og profesjonelle kunder gjennom kjeden Maxbo. Løvenskiold Handel omsatte for 5,3 milliarder i fjor.

Kjeden består av 65 varehus, blant annet Maxbo Stormarked som åpnet på Nygårdskrysset 10. mars i år.

Bentestuen sier til ØB at det er flere grunner til at han søkte på akkurat denne jobben.

– Varehandel og retail er noe som ligger mitt hjerte veldig nærme, og noe jeg synes det er veldig gøy å drive med. Dette er en veldig interessant jobb innenfor det området. Og så er det en veldig fin og langsiktig eier som ønsker å utvikle denne virksomheten videre. Det har vi snakket mye om, så det er en en veldig stor og sterkt motivasjon for min del, sier han, og fortsetter:

– Jeg synes Maxbo, som jo er det folk kjenner det som, har gjort veldig mye fint de siste årene, med nye konsepter og tjenester og opprusting av butikkene.

Han viser nettopp til butikken på Nygårdskrysset som det siste tilskuddet.

– Det er et veldig solid fundament å bygge videre på. Så det er noen av hovedmotivasjonene.

Mye folk

– Hvilke forventninger har du til jobben?

– Det går på det som er motivasjonen. Jeg er glad i å jobbe med mye folk, og gleder meg til å møte alle folkene i organisasjonen. Det ser jeg fram mot. Det er de som jobber i virksomheten som er de viktigste.

Ifølge pressemeldingen, tiltrer han den nye stillingen senest 1. januar 2023.

– Jeg skal forberede meg godt; det er viktig. Jeg begynner jo ikke i morgen, så det skal jeg bruke tiden på fremover. I det ligger det masse interessante perspektiver. Jeg gleder meg veldig til å bli kjent med bransjen. Selv om det er varehandel, er det også en ny bransje, og det blir masse læring og utforsking i forhold til byggenæringen.

Noe mer ruglete

– Men det er jo spesielle tider også for byggevarebransjen. Hvilke utfordringer ser du for deg fremover?

– På linje med veldig mange andre bransjer, så kommer den neste tiden til å være sterkt fokusert på hvordan manøvrere for det som fremstår som litt tøffere tider, med sterk inflasjon, prispress, renteøkninger og økte strømpriser. Det er krig og mye som skjer. Så utsiktene ser noe mer ruglete ut.

Han påpeker at det er mange bransjer som har gått bra til tross for utfordringene som blant annet koronapandemien har ført med seg de siste årene.

– Men det blir en spesiell utfordring å manøvrere i tiden framover. Samtidig tror jeg selskapet er godt rustet til å manøvrere. Sånn er det i næringslivet; det går opp og ned. Min er faring er også at det positive med krevende tider, er at det tvinger virksomheter til å tenke nytt. Så krevende tider kan også være en katalysator for å finne nye løsninger, og man kan komme sterkere ut.

Vipps

Bentestuen jobbet i Rema fra 2018 til 2021, med ansvar for 650 butikker med en samlet omsetning på rundt 52 milliarder kroner. Før den tid var han en del av konsernledelsen i DNB, først som konserndirektør med ansvar for bankens markedsføring/kommunikasjon og e-Business (nettbank/mobilbank), og siden som konserndirektør for personmarked i banken, hvor han var ansvarlig for omfattende omstillinger, digitalisering av tjenester og utviklingen av «Vipps», ifølge pressemeldingen fra Løvenskiold-Vækerø AS.

LES OGSÅ: Ski er pusterommet og fiskingen fristedet for den nye Rema 1000-sjefen

De siste to årene i DNB var Bentestuen konserndirektør og ansvarlig for formuesforvaltning, private banking og forsikring. Før han begynte i DNB i 2008, var han nordisk markeds- og kommunikasjonsdirektør i Expert ASA (Power).

Rådgiver

Etter at han sluttet i Rema 1000, har Bentestuen jobbet med litt forskjellige ting.

– Jeg har blant annet vært involvert i en del selskaper som styremedlem, vært rådgiver i en del prosesser og holdt masse foredrag. Så jeg har holdt meg aktiv gjennom denne tiden. Det som er veldig fint, er at jeg har gjort veldig mye annet enn jeg har gjort de siste 30 årene. Så det har vært nyttig for min del, kompetanseutviklingsmessig. Men jeg har også fått mange nye relasjoner og truffet mange nye mennesker, sier han.