Slutt på støyen

SLUTTFØRT: Spuntingen på anlegget rundt Ski stasjon er ferdig.idligere enn beregnet.

SLUTTFØRT: Spuntingen på anlegget rundt Ski stasjon er ferdig.idligere enn beregnet.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

SKI: Nå er det slutt på støy, dunking og risting som følge av spuntingen på Ski stasjon.

– Arbeidene ble avsluttet cirka halvannen dag for tidlig skriver kommunikasjonsrådgiver Elen Haugrønning i Follobaneprosjektet i en presse- melding.

Nå gjenstår det diverse etterarbeid på anleggsområdet. Det skal ryddes opp og noe jernbaneteknisk arbeide gjenstår. Jobben er planlagt ferdigstilt i midten av august.

Les også: Rømte til Sverige for å unngå Ski stasjon

Åpner spor 3 og 4

– Spuntarbeidene har gått etter planen. Spor 3 og 4 på Ski stasjon åpnes for trafikk søndag 9. august, opplyser Haugrønning.

Kommunikasjonsrådgiveren forteller at Follbaneprosjektet i Ski er i rute. Hovedarbeidene for EPC Ski har en planlagt oppstart like etter at kontrakten med den spanske entreprenøren Obrascón Huarte Lain S.A. er undertegnet.

Takker

Folk klaget mye på grunn av spuntingen. En familie rømte til Sverige for å unngå støyen, og Jernbaneverket satt i godstog i kampen mot bråket.

Jernbaneverket ønsker å takke naboer til Ski stasjon og reisende for tålmodigheten som er utvist under spuntarbeidene.

– Vi opplever at publikum i stor grad har vist forståelse for anleggsaktivitetene og ser frem til å få en ny, moderne stasjon, sier Elen Haugrønning i pressemeldingen.

Holdt på i tre uker

Spuntingen startet opp tirsdag 30. juni. Jobben som er gjort har pågått store deler av døgnet. Det er dunket ned støtte til grunnen på tre steder, til sammen 450 meter.

De første dagene i starten på anleggsperioden var de verste. Mot slutten har det vært færre tilfeller av dunking og risting på og rundt selve stasjonen etter som anleggsarbeidet beveget seg nordover på området.

Artikkeltags