Veltet kran løftet vekk - Bane Nor regner med at togtrafikken starter opp som planlagt mandag

OPPREIST: Det ble benyttet to andre kraner for å få løftet opp den veltede kranbilen(gul kran). FOTO: Bjørn V. Sandness

OPPREIST: Det ble benyttet to andre kraner for å få løftet opp den veltede kranbilen(gul kran). FOTO: Bjørn V. Sandness

Artikkelen er over 3 år gammel

Anleggskranen som veltet, i forbindelse med Follobaneprosjektets anleggsarbeider på Ski stasjon, er nå løftet vekk. Ingen personer kom til skade når kranen veltet.

DEL

SKI: Fredag morgen ble den mobile anleggskranen løftet vekk fra sporområdet på Ski stasjon. Velten førte til skader på kontaktledningen som gir strøm til togene, skriver Bane Nor i en pressemelding.

- Bane NOR har som mål å ferdigstille arbeidet slik at togene går som planlagt på mandag morgen og vi tror at dette lar seg gjøre, sier fungerende prosjektdirektør i Follobaneprosjektet Anne Marie Dyrøy.

Arbeid med å utbedre skadene på kontaktledningen startet umiddelbart etter at kranen var fjernet.

- Dette arbeidet tilpasses testingen av signalsystemet på Ski stasjon som er i sluttfasen i henhold til plan for Follobaneprosjektets arbeid i sommer. Signaltestingen og utbedringsarbeidet kan ikke gjøres samtidig.

Togtrafikken på Østfoldbanen har vært stanset siden 25. juni og etter planen vil togtrafikken starte opp mandag 7. august.

Politiet og Arbeidstilsyneter i full gang med å gjennomført nødvendige undersøkelser på skadestedet og vil nå fortsette arbeidet med å undersøke krana for å finn årsaken til at den veltet.

Artikkeltags