Norwegian innstiller alle flygninger

To Norwegian-fly står parkert ved Oslo Lufthavn søndag kveld. Flere flyavganger er innstilt eller forsinket fra Oslo Lufthavn på grunn av streik og høyt sykefravær hos flyselskapet Norwegian. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

To Norwegian-fly står parkert ved Oslo Lufthavn søndag kveld. Flere flyavganger er innstilt eller forsinket fra Oslo Lufthavn på grunn av streik og høyt sykefravær hos flyselskapet Norwegian. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

OSLO: Norwegian innstiller alle onsdagens innenlandsflyginger i Norge, Sverige og Danmark som følge av opptrappingen av pilotstreiken. Om lag 35.000 kunder rammes.

I tillegg til innenrikstrafikken er også avganger mellom landenes hovedsteder kansellert onsdag.

– Nå er i vi i en streikesituasjon. Det er en krise for selskapet. Det er klart det er vanskelig å gjennomføre flygingene som normalt når flere hundre piloter streiker, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til NTB tirsdag kveld.

Lørdag gikk 70 Norwegian-piloter ut i streik, og fra onsdag vil 650 piloter omfattes av streiken. Videre har svenske piloter varslet sympatistreik, samtidig som Norwegian permitterer opptil 800 kabinansatte.

Også utenlandsflyginger kan rammes

Norwegians oversikt over flyginger viser at flere avganger allerede tirsdag kveld er kansellert. De gjelder blant annet ni avganger fra Oslo lufthavn, fire fra Stockholm og tre fra København.

Norwegian kan ikke utelukke at også utenlandsflyginger rammes onsdag:

– Vi vil gjøre alt for å gjennomføre programmet som normalt, men ber kunder som skal fly til utlandet, følge med på våre nettsider. Vi ikke kan utelukke at det blir kanselleringer, sier Sandaker-Nielsen.

De eneste avgangene som «garantert» ikke rammes onsdag, er enkelte flyginger til Storbritannia, Spania, Finland, USA og Thailand, sier Sandaker-Nielsen.

– Disse vil gå som normalt, bekrefter informasjonssjefen.

Krangler om skylden

I en pressemelding tirsdag kveld skylder Norwegian på pilotene for at streiken trappes opp og avganger kanselleres. Tross gjentatte forsøk på å få til konstruktive samtaler, «har det ikke vært mulig å få til en dialog», skriver selskapet.

Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud mener uttalelsen bare er spill for galleriet:

– Jeg kan ikke med min beste vilje forstå hva de mener. Vi sitter klare og kan på kort varsel møte Norwegian-ledelsen, sier Skjæggerud til NTB ved 21-tiden.

– Så lenge det er snakk om å gjenoppta forhandlingene, kan vi møte Norwegian når som helst og hvor som helst. Noen annen type kontakt er imidlertid ikke aktuelt så lenge vi er i en streikesituasjon, sier Parat-lederen. (©NTB)

Artikkeltags